5 διαφορετικές ρομαντικές ταινίες που αξίζει να δεις!
Πέντε διαφορετικές ρομαντικές ταινίες, πέντε αλλοπρόσαλλα ζευγάρια που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του κινηματόγραφου.

a-bout-de-souffle

Πέντε διαφορετικές ρομαντικές ταινίες, πέντε αλλοπρόσαλλα ζευγάρια που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του κινηματόγραφου.

Το θέμα του έρωτα συναντάτε με εκείνο της παραβατικότητας, η οποία έχει εξιδανικευτεί από την μεγάλη οθόνη (βλ. και το χρονικό του έρωτα του Martin Scorsese με την μαφία) και παρουσιάζοντας μας ανθρώπους να αγαπάνε στα άκρα χωρίς να αναφερθεί πότε η ψυχοπαθολογία τους.

Οι παρακάτω ταινίες έχουν υπάρξει σημείο αναφοράς για αμέτρητους δημιουργούς και κοινούς θνητούς και ελπίζουμε όλοι να συνεχίσουν να εμπνέουν και τις επόμενες γενιές.

Bonnie and Clyde

Εκείνη ασφυκτιά στη μικρή της πόλη, εκείνος θέλει να κλέψει το αμάξι της μητέρας της , εκείνη θέλει να φύγει μαζί του, εκείνος είναι πρώην κατάδικος, εκείνη τον ερωτεύεται με την πρώτη ματιά και εκείνος με την σειρά του δεν έχει άλλη επιλογή. Μαζί γίνονται το θρυλικότερο ζευγάρι επικηρυγμένων και γράφουν τη δική τους ιστορία καθώς και ένα ποίημα. Από το 1930 μέχρι σήμερα παραμένουν ένα ζευγάρι ορόσημο και πηγή έμπνευσης. Φόρος τιμή η ταινία του Arthur Penn με μια από τις ρεαλιστικότερες σκηνές βίας στον Αμερικάνικο κινηματόγραφο του 1967 .

Wild at Heart

David Lynch, για όλους τους funs εκεί έξω αυτές οι δύο λέξεις είναι αρκετές. Για εσάς τους υπόλοιπους πρόκειται για το πιο cult ζευγάρι των 90s. Ο Sailor μόλις αποφυλακίστηκε και τρέχει στην αγκαλιά της αγαπημένης του Lula. Μόνο που η μητέρα της δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με αυτήν την τροπή. Έτσι προσλαμβάνει μια σουρεαλ συμμορία δολοφόνων με σκοπό να βγάλουν τον Sailor από την μέση μια και καλή. Το ζευγάρι που θυμίζει την Nancy και τον Sid Vicious αποφασίζει να κλεφτεί σε μια προσπάθεια να ζήσει τον ερωτά του μέσα σε μια σειρά από σκοτεινά και μυστήρια ξενοδοχεία. Καθώς και να εμπνεύσει τους δικούς μας Mary and the Boy και να γράψουν αυτήν εδώ την κομματάρα χρησιμοποιώντας τον ατόφιο διάλογο της Lula με ένα από τους δολοφόνους.

Νatural Born Killers

Αυτό το ζευγάρι είναι το πιο κετσαποβαμένο στη λίστα. Η ταινία του Oliver Stone θεωρήθηκε τόσο σκληρή που απαγορευτικέ στην Ιρλανδία. (Mάλλον επειδή ο Tarantino είχε βάλει το χεράκι του το σενάριο). Η ταινία του σατιρίζει το πώς τα social media προβάλουν και θεοποιούν τους εγκληματίες. Οι θρυλικοί Mickey και Mallory Knox παρουσιάζονται να έχουν περισσότερους fans από τους Rolling Stones. Έχοντας ως κοινό την κακοποίηση από τους γονείς τους και την παραβατικότητα αποφασίζουν να το σκάσουν μαζί αφού σκοτώσουν τους δικούς τους και οποίον άλλον βρεθεί εμπόδιο στον δρόμο τους. Με μια ιδιαίτερη προτίμηση στους δημοσιογράφους σαν τον Robert Downey Jr.

À bout de soufflé (Με κομένη την ανάσα)

Άλλο ένα αριστούργημα για τον Jean-Luc Godard, μια ταινία σύμβολο του κινήματος της Novel Vague (κάμερα στο χέρι, φυσικοί διάλογοι και αναφορά στην pop art). Το σενάριο βασίζετε σε μια ιδέα του François Roland Truffau, για την τρυφερή και ταυτόχρονα αμήχανη σχέση ενός Γάλλου κλεφτή αυτοκινήτων ο οποίος καταζητείτε για το φόνο ενός αστυνομικού και μιας Αμερικάνας φοιτήτριας που πουλάει εφημερίδες με τόση χάρη που κανένας ως τώρα δεν μπορεί να την ξεπεράσει. Ο αγαπημένος του Jean-Paul Belmondo και η χαρισματική καλλονή Jean Seberg αφήνουν την παρακαταθήκη σε μια ταινία που παντρεύει τον κινηματογράφο με την ποίηση.

True Romance

Αυτό το ζευγάρι αποδεικνύει ότι τίποτε και κανείς δεν μπορεί να σταθεί στον δρόμο της αληθινής αγάπης. H Alabama Whitman αν και μονογαμική εργάζεται ως call girl και ο Clarence Worley ήταν ο τρίτος της πελάτης …. Μέχρι να γνωριστούνε καλύτερα και να αποφασίσουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Όσο αιματηρό και αν είναι το αποτέλεσμα σίγουρα το άξιζε και σίγουρα και όσοι πέθαναν το άξιζαν δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω περά από ότι αυτή η ταινία είναι η απόδειξη ότι ο Βασιλιάς ζει και έχει και συμπάθειες μάλιστα. Σενάριο Quentin Tarantino σκηνοθεσία Tony Scott (Τοp Gun).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19'
1 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
18'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;