Mediterranean College: Δέκα υποτροφίες σε Έλληνες Ολυμπιονίκες
Πιστός υποστηρικτής των Ελλήνων αθλητών και της άρρηκτης διασύνδεσης του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση, αλλά και συνεπής αρωγός εδώ και 58 χρόνια σε πλήθος δράσεων κοινωνικής προσφοράς, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ μέσω των φορέων του – Mediterranean College και ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας- έδωσε το «παρών» σε έναν ξεχωριστό φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ για τον αυτισμό, προσφέροντας 10 υποτροφίες στους Oλυμπιονίκες μας για μεταπτυχιακές σπουδές στο MEDITERRANEAN COLLEGE.

 

Πιστός υποστηρικτής των Ελλήνων αθλητών και της άρρηκτης διασύνδεσης του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση, αλλά και συνεπής αρωγός εδώ και 58 χρόνια σε πλήθος δράσεων κοινωνικής προσφοράς, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ μέσω των φορέων του – Mediterranean College και ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας– έδωσε το «παρών» σε έναν ξεχωριστό φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ για τον αυτισμό, προσφέροντας 10 υποτροφίες στους Oλυμπιονίκες μας για μεταπτυχιακές σπουδές στο MEDITERRANEAN COLLEGE.

«Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ (ΙΕΚ ΞΥΝΗ & ΜΕDITERRANEAN COLLEGE), μέσω των υποτροφιών που παρείχε στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, για μια ακόμη φορά, εκφράζει έμπρακτα την υποστήριξη και την αναγνώρισή του στις προσπάθειες των αθλητών που έχουν τιμήσει τη χώρα στις μεγάλες διοργανώσεις, συμβάλλοντας στην περαιτέρω επιμόρφωσή τους. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Σοφοκλή Ξυνή γι’ αυτήν την πολύ γενναιόδωρη παροχή», δήλωσε σχετικά η κα Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Από την πλευρά του, ο κ. Σοφοκλής Ξυνής (καθηγητής και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ) επεσήμανε:

«Υπέρτατος στόχος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ήταν και είναι η προσφορά στην Παιδεία και την ποιοτική εκπαίδευση για τους νέους μας, η αμέριστη συμπαράστασή μας στις κοινωνικές ομάδες που μας χρειάζονται, αλλά και η αδιάλειπτη στήριξη του Αθλητισμού. Με αυτόν τον γνώμονα, προσφέρουμε υποτροφίες στους Ολυμπιονίκες μας για σπουδές στο MEDITERRANEAN COLLEGE, θέλοντας να τιμήσουμε τα “χρυσά” μας παιδιά, ανταποδίδοντας εκπαίδευση για την προσφορά τους στην Ελλάδα και την ανύψωση του εθνικού μας φρονήματος».

Στον σπουδαίο αυτό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» με το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ, ώστε τα έσοδα να διατεθούν για τις δράσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, πρωταγωνίστησαν το ήθος και η συγκίνηση!

Σημαντική εξάλλου, ήταν και η συμβολή των σπουδαστών της Ειδικότητας Βοηθός Φυσικοθεραπείας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας στο Recovery Room των αθλητών.

Στον αγώνα, τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Σύνδεσμος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και ο Δήμος Γλυφάδας, με μέγα χορηγό τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Αγώνας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό», «κονταροχτυπήθηκαν» για καλό σκοπό μεγάλα αστέρια του μπάσκετ –και όχι μόνο- με σπουδαίους Έλληνες Ολυμπιονίκες, όπως:

Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης, Τατιάνα Καββαδία, Σοφία Κλιγκοπούλου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των Καταδύσεων Νίκος Σιρανίδης, ο Αργυρός και Χάλκινος Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος, η Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Κική Λιόση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Χάρης Γιαννόπουλος, οι Ολυμπιονίκες της Πάλης Ξενοφών και Γιώργος Κουτσιούμπας, και οι Ολυμπιονίκες των Καταδύσεων Γιάννης Γαβριηλίδης και Σωτήρης Τράκας.

Προπονητής της ομάδας του Συνδέσμου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας ήταν ο Βύρων Κριθάρης, ο οποίος συναντήθηκε ως «αντίπαλος» με τον Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Γιαννάκη, προπονητή της ομάδας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, που επικράτησε στον αγώνα.

Τη μοναδική αυτή φιλανθρωπική διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους και ενίσχυσαν ηθικά εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, όπως οι:

Σταύρος Κοντονής  (Υφυπουργός Αθλητισμού), Έλενα Κουντουρά (Αν. Υπουργός Τουρισμού), Γεώργιος Παπανικολάου (Δήμαρχος Γλυφάδας), Σοφοκλής Ξυνής (Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ), Φάνη ΠάλληΠετραλιά, Αθανάσιος Καμούτσος (Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων), Νίκος Κιούσης (Lets Do It Greece), Δημήτριος Νιτσιόπουλος (Αντιδήμαρχος Εσόδων και Διοικητικού Δήμου Γλυφάδας), Άννα Καυκά (Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Γλυφάδας), Βούλα Κοζομπόλη (Πρόεδρος ΣΕΟ), Γιάννης Σταθόπουλος (Υπ/νος Επικοινωνίας ΣΕΟ), Νίκος Μπαμπανικολός (Πρόεδρος Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας), Ντόρα Πάλλη (Αν. Δ/ντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας), Ευτυχία Καραγιάννη και Γεωργία Ελληνάκη (Αργυρές Ολυμπιονίκες Υδατοσφαίρισης), Μαρία Καραγιαννοπούλου (Ολυμπιονίκης Τζούντο), Βαρβάρα Μαγνισαλή (Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής), Βάσια Αγγελοπούλου (Ολυμπιονίκης Κολύμβησης).

[Δελτίο Τύπου]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;