ΟΑΕΔ 2015:
Δείτε το γιατί!

ΟΑΕΔ | Από 26/9-11/10 μέχρι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Πέντε προγράμματα κατάρτισης και μαθητείας, τα οποία είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δράσης «εγγύηση για τη νεολαία» και τα οποία είχα μπει σε τροχιά υλοποίησης, κρίθηκαν ως μη επιλέξιμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να επανεξετάσει αυτα τα προγράμμματα, να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές και να να τα ξαναστείλει για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΟΑΕΔ επεξεργάζεται σχέδιο αναδιοργάνωσης του οργανισμού.

Διάβασε επίσης:

Η αναδιοργάνωση έχει σαν στόχο τη μετατροπή του σε δημόσιο φορά απασχόλησης και την υπέρβαση των προβλημάτων που προέκυψαν, από τη μεταφορά στον Οργανισμό των αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Στο νέο σχεδιασμό περιλαμβάνονται προγράμματα διαρκούς αναμόρφωσης του προσωπικού, καθώς και η συγκρότηση μίας επιτελικής ομάδας σχεδιασμού και αξιολόγησης που θα αναλάβει τη χάραξη των πολιτικών του Οργανισμού.

Προβλέπεται, επίσης, η ενίσχυση του τμήματος στατιστικής του ΟΑΕΔ και η σταδιακή αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επανεξετάζονται, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων με επιταγή κατάρτισης (voucher), καθώς η νέα διοίκηση εκτιμά ότι τα προγράμματα τα οποία εφαρμόστηκαν έως σήμερα, δημιούργησαν στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας.

Τέλος, στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να γίνει η εξειδίκευση των δράσεων του νέου ΕΣΠΑ. Η διοίκηση του Οργανισμού προσδοκά την ανακατανομή των πόρων και την ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης.

Πηγή: e-dimosio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;