ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα που θα επιδοτήσουν άνεργους
Η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ προσανατολίζεται σε ριζική αναπροσαρμογή των προγραμμάτων τύπου voucher, ενώ δεν αποκλείεται και η κατάργησή τους.

ΟΑΕΔ

Η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ προσανατολίζεται σε ριζική αναπροσαρμογή των προγραμμάτων τύπου voucher, ενώ δεν αποκλείεται και η κατάργησή τους.

Σε κάθε περίπτωση θα αυξηθεί όσο γίνεται περισσότερο το ποσό που θα λαμβάνουν στο εξής οι ωφελούμενοι, ενώ τα οφέλη για τους παρόχους θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα. Αυτό σημαίνει ότι και οι ώρες μαθητείας και κατάρτισης θα περιοριστούν, ενώ θα γίνει συνολική επανεξέταση της λειτουργίας των προγραμμάτων «επιταγής εισόδου» έτσι ώστε να απευθύνονται σε περισσότερους κλάδους.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από κορυφαία στελέχη της διοίκησης του ΟΑΕΔ, η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε πέντε προγράμματα μαθητείας και κατάρτισης που είχε εκπονήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αφού διαπίστωσε ότι δεν πληρούσαν τις τεχνικές προϋποθέσεις εφαρμογής. Τα προγράμματα αυτά θα επανασχεδιαστούν και θα υπάρξει νέα κατάθεσή τους, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα κονδύλια που έχουν χορηγηθεί γι’ αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr την ίδια στιγμή, επιταχύνονται οι διαδικασίες αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ, καθώς πρέπει εντός του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ήδη πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο της ευρωπαϊκής επιτροπής επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού και ενημερώθηκε από τη διοίκηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει έτσι ώστε ο ΟΑΕΔ να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Μάλιστα, συστήθηκαν ξεχωριστές ομάδες για κάθε ένα αντικείμενο λειτουργίας του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;