Τίτλοι τέλους για την Ιταλική Σχολή Αθηνών
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η δήλωση του Ιταλού προέδρου της Ιταλικής Σχολής Αθηνών πως η σχολή θα βάλει λουκέτο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το ελληνικό τμήμα τα τελευταία χρόνια.

italikisxoli_473_355

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η δήλωση του Ιταλού προέδρου της Ιταλικής Σχολής Αθηνών πως η σχολή θα βάλει λουκέτο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το ελληνικό τμήμα τα τελευταία χρόνια.

Πιο αναλυτικά, «Τα παιδιά είναι πολύ στενοχωρημένα. Μείναμε ξεκρέμαστοι. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτό που έγινε. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι έστω και με ένα παιδί στην τάξη, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ζιζέτα Μοσχολιδάκη, αναφερόμενη στην κατάσταση που βιώνουν οι 65 μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου του ελληνικού τμήματος της Ιταλικής Σχολής και οι γονείς τους. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ιταλική πλευρά «θα μπορούσε να είχε ενημερώσει για τα σχέδιά της εγκαίρως και όχι την τελευταία στιγμή».

«Η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να αφορά στο μέλλον. Η πρόταση η οποία απευθύνεται στο Ιταλικό ΥΠΕΞ, μέσω του Ιταλού προέδρου της σχολής, δεν αποτρέπει το κλείσιμο του ελληνικού τμήματος τώρα», απάντησε μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Εμίλιο Λούτσι, πρόεδρος της Ιταλικής Σχολής. «Το ελληνικό τμήμα δυστυχώς είναι σε πορεία κλεισίματος, διότι σημειώθηκε αφενός δραστική μείωση των εγγραφών– ένας καθηγητής προς τρεις μαθητές- τα τελευταία χρόνια και αφετέρου υπήρξαν σοβαρά οικονομικά ελλείμματα» είπε.

Η κ Σταθοπούλου υποστήριξε από την πλευρά της ότι φέτος, έχει αυξηθεί σημαντικά το ενδιαφέρον από νέους μαθητές για να εγγραφούν στο ελληνικό τμήμα της Ιταλικής Σχολής. «Πέρυσι, στα τέλη Ιουνίου οι αιτήσεις εγγραφής ήταν 23 ενώ φέτος, ήδη από τον Μάρτιο, είχαν ξεπεράσει τις 30 και τα τηλεφωνήματα από γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους είναι συνεχή».

«Η διοίκηση της Σχολής, αναφερόμενη στα οικονομικά προβλήματα έριξε τα βάρη στους γονείς που έχουν καθυστερήσει την καταβολή των διδάκτρων, όμως είναι κάτι που συνηθίζεται. Άλλωστε, το 90% των χρωστούμενων έχει ήδη εξοφληθεί» σημείωσε η κ. Μοσχολιδάκη, που εκτίμησε ότι με την πρόταση του Συλλόγου Αποφοίτων, το σχολείο θα λειτουργεί καλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Πάντως, ο Εμίλιο Λούτσι, αναφερόμενος στο ιταλικό τμήμα της Σχολής, τόνισε ότι αυτό «όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα αναβαθμισθεί από το επόμενο σχολικό έτος, με αλλαγές που θα αφορούν κυρίως στο Λύκειο, όπως για παράδειγμα με την εισαγωγή της γερμανικής γλώσσας αλλά και την προώθηση των νέων τεχνολογιών».

Η Ιταλική Σχολή Αθηνών λειτουργεί από το 1957 και είναι ένα από τα παλαιότερα αλλοδαπά ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Χωρίζεται σε δυο τμήματα, το Ελληνικό τμήμα ( Γυμνάσιο – Λύκειο) και το Ιταλικό τμήμα (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;