Μεταπτυχιακά 2015: «Πληροφορική και Διοίκηση» από το ΑΠΘ
Αιτήσεις έως 15 Μαΐου 2015

Εγκρίσεις σε 4 Μεταπτυχιακά προγράμματα σε ΤΕΙ

Από τα Τμήματα Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοινώνεται ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα λειτουργήσει για δέκατο τρίτο έτος το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Πληροφορική και Διοίκηση», το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ).

Διάβασε επίσης: Μεταπτυχιακά 2015: Όλα τα διαθέσιμα των Ελληνικών Πανεπιστημίων (28/4/2015)

Σε ποιους απευθύνεται

Στο ΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί:
Α) Πτυχιούχοι Τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολο γιστών ή συναφών Τμημάτων των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της ημεδαπής ή ομοταγών ΑΕΙ της αλλοδαπής, οπότε υποβάλλεται και η αντίστοιχη βεβαίωση αντιστοιχίας και ισοτιμίας του πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ.

Β) Πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης ή συναφών Τμημάτων των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της ημεδαπής ή ομοταγών ΑΕΙ της αλλοδαπής, οπότε υποβάλλεται και η αντίστοιχη βεβαίωση ισοτιμίας του πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ.

Γ) Πτυχιούχοι Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών και Στρατιωτικών Σχολών σε ποσοστό 5% επί του συνολικού αριθμού των εισακτέων των κατηγοριών Α και Β.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 ο αριθμός εισακτέων στο ΔΠΜΣ ορίζεται σε σαράντα (40) εκ των οποίων είκοσι (20) θα είναι της κατηγορίας (Α) και είκοσι (20) της κατηγορίας (Β).
Επιπλέον των παραπάνω εισακτέων, γίνονται δεκτοί δύο (2) υπότροφοι του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), ένας πτυχιούχος Πληροφορικής και ένας πτυχιούχος Οικονομικών Επιστη μών, οι οποίοι πέτυχαν στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του γνωστι κού αντικειμένου του ΔΠΜΣ, καθώς και δύο (2) αλλοδαποί υπότροφοι του ελληνικού κράτους κατά τον ίδιο τρόπο.

Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτούνται τρία (3) διδακτικά εξάμηνα με δικαίωμα παράτασης της διπλωματικής για ένα επιπλέον εξάμηνο.

Προβλέπεται η οικονομική συμμετοχή των φοιτητών για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος, ύψους χιλίων Ευρώ (1.000) ανά εξάμηνο για τα τρία υποχρεωτικά εξάμηνα και πεντακοσίων Ευρώ (500€) για το εξάμηνο της παράτασης.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως 15-5-2015.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αρχικά ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://apply-dpms.csd.auth.gr/ (στην προκήρυξη) και στη συνέχεια προσκομίζουν την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση, μαζί με τα απαιτούμενα και τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά, στη Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής, Κτίριο Γραμματειών Θετικών Επιστημών, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, 541 24 Θεσσαλονίκη.

Δύναται να υποβάλουν αίτηση και όσοι προβλέπεται να πάρουν πτυχίο ως την ημερομηνία εγγραφής στο ΔΠΜΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
5'
37 - 27
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;