Εμείς εδώ στα Νότια Προάστια...
Απρίλιος. Σάββατο βράδυ. Γλυφάδα. Κοιτάς γύρω σου και αναρωτιέσαι: Σίγουρα ρε παιδιά είναι Απρίλιος; Γιατί εμένα μου μυρίζει καλοκαίρι!

Sunset with green flash_Tenerife_2014_animation_gif

Απρίλιος. Σάββατο βράδυ. Γλυφάδα. Κοιτάς γύρω σου και αναρωτιέσαι: Σίγουρα ρε παιδιά είναι Απρίλιος; Γιατί εμένα μου μυρίζει καλοκαίρι!

Και ρε παιδιά, πράγματι! Αν δεν έβλεπες να φοράνε κάποιοι μπουφάν (γιατί ο καιρός ήταν τόσο καλός που σήκωνε να βγεις και με ζακετούλα), θα νόμιζες ότι είσαι Ιούνιο, μέσα στο καλοκαίρι σε κάποιο παραλιακό μέρος (εντάξει, παραλιακό είναι και πάλι) και βολτάρεις ανέμελος στις διακοπές σου.

Είναι πραγματικά εξαιρετική η αίσθηση όταν είσαι στα Νότια Προάστια. Γι αυτό και εμείς που μένουμε εδώ πολύ δύσκολα τα αλλάζουμε. Άντε, το πολύ πολύ να πάμε μέχρι το κέντρο αλλά και πάλι με μεγάλη προσπάθεια. Εδώ μεγαλώνουμε, εδώ πάμε σχολείο, εδώ παίζουμε, εδώ ερωτευόμαστε και εδώ ξαναγυρνάμε από όπου και αν είμαστε στο ενδιάμεσο.

Εδώ όλα είναι πιο χαλαρά. Όλα κυλάνε με άλλους ρυθμούς, πιο ήρεμα, πιο άνετα. Εδώ δεν έχουμε το άγχος της κίνησης και του καυσαερίου, δεν έχουμε το άγχος των πορειών και των κουκουλοφόρων. Εδώ έχουμε παρκάκια, γήπεδα, παιδικές χαρές, άπειρες καφετέριες, φαγάδικα για όλα τα γούστα, καταστήματα για όλες τις τσέπες, μουσικές για όλα τα είδη διασκέδασης.

Αν ρωτήσεις κάποιον γιατί του αρέσουν τα Νότια Προάστια θα σου πει γιατί είναι τόσο κοντά στην θάλασσα και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να την…πιάσει. Ανοίγει λίγο ο καιρός και βγαίνουμε όλοι έξω, κατηφορίζουμε την Αλίμου και βρισκόμαστε στην αμμουδιά. Θέλουμε καφέ; Βλέπουμε θάλασσα. Θέλουμε φαγητό; Βλέπουμε θάλασσα. Θέλουμε χορό; Βλέπουμε θάλασσα.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί μετά από το Λονδίνο έχω καταλήξει στο ότι είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς τον τόπο που μένεις. Και την χώρα γενικά προφανώς και την πόλη αλλά ακόμα και την γειτονιά. Αν βγαίνεις κάθε φορά από το σπίτι σου και καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που μετακόμισες εκεί, τότε σίγουρα δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος. Ακόμα και καλή γειτονιά να είναι, να έχει ησυχία, να έχει πράγματα να κάνεις, αν δεν σου αρέσει και δεν σου πηγαίνει σαν άνθρωπο, τότε δεν είσαι ευτυχισμένος με την επιλογή σου.

Πολλοί κατηγορούν τα Νότια Προάστια ότι είναι ψώνια… Γιατί, πιο βόρεια, το ίδιο δεν είναι; Μην σχολιάσω για ανθρώπους από πάνω που δεν έχουν κατέβει καν στην Ομόνοια. Ή κέντρο δεν σε λένε κουλτουριάρη και τρέντι; Σε όλες τις περιοχές οι άλλες βρίσκουν κάτι να καταλογήσουν και είναι λογικό. Μέχρι και ανέκδοτα έχουν κυκλοφορήσει για εμάς εδώ στα Νότια αλλά εμείς δεν μασάμε.

Αυτό που ενοχλεί σε εμάς εδώ είναι η δηθενιά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε κάποιες περιπτώσεις. Πόρτα σε μαγαζιά και δεν συμμαζεύεται. Αυτά να έλειπαν και θα ήμασταν το τέλειο προάστιο. Γιατί ποιος δεν θέλει να αισθάνεται ότι όντως ζει σε γειτονιά και όχι σε έναν απρόσωπο δρόμο που δεν ξέρεις ποιος μένει απέναντι και αν χρειαστείς κάτι δεν έχεις σε ποιον να στραφείς;; Τα σπίτια εδώ είναι όσο κοντά χρειάζεται και ταυτόχρονα όσο μακριά, δημιουργώντας την αίσθηση της κοινότητας και της παλιάς γειτονιάς που τα παιδιά βγαίνουν και παίζουν στον δρόμο και κάθονται στα γήπεδα και δεν φοβούνται μήπως γίνει κάτι. Υπάρχουν ακόμα σπίτια με αυλές και κήπους, δεν υπάρχουν πολύ ψηλές πολυκατοικίες να σου κόβουν το φυσικό φως και το αεράκι. Τι καλύτερο;;

Τελικά, μου φαίνεται ότι ακόμα και τον χειμώνα καλοκαίρι τον κάνουμε εδώ!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;