Η Αντζελίνα Τζολί ξέσπασε για τους Σύριους πρόσφυγες
Η διάσημη ηθοποιός άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΟΗΕ για την αποτυχία διαχείρισης της συριακής κρίσης.

H παγκοσμίου βεληνεκούς ηθοποιός Αντζελίνα ΤΖολί άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΟΗΕ για την αποτυχία διαχείρισης της συριακής κρίσης, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη.

Η ΤΖολί μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας με την ιδιότητά της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και έκανε λόγο για ευθύνες του οργανισμού που δεν κατάφερε να προστατέψει του Σύριους πρόσφυγες. “Καλώ τα μέλη του συμβουλίου να πάψουν να στέκονται αμέτοχοι και να βρεθούν δίπλα στους πρόσφυγες για να βιώσουν το δράμα τους. Είναι αρρωστημένο να βλέπουμε ανθρώπους να πνίγονται στα σύνορα της πλουσιότερης ηπείρου του κόσμου”, δήλωσε χαρακτηριστικά για την μεταναστευτική κρίση που συντελείται στη Μεσόγειο.

“Η αποστολή του ΟΗΕ είναι να προλαμβάνει και να τερματίζει τις συρράξεις, κάτι το οποίο δεν έγινε στην περίπτωση της Συρίας”, προσέθεσε η ηθοποιός σε άλλο σημείο της ομιλίας της. Παράλληλα κάλεσε σε ενότητα του ηγέτες των κρατών και ζήτησε όλοι να συνεργαστούν, ώστε να υπάρξει ανθρωπιστική και υγειονομική βοήθεια και να βρεθεί άμεση λύση για τα 4 εκατομμύρια προσφύγων που όπως η ίδια λέει αντιμετωπίζονται σαν βάρος και θεωρούνται ανεπιθύμητοι.

“Αν δεν μπορούμε να τερματίσουμε τις συγκρούσεις τότε έχουμε ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και να προσφέρουμε νομικές οδούς για την ασφάλειά τους”, κατέληξε η ηθοποιός.

Δείτε μερικά αποσπάσματα της ομιλίας της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;