Έχει αξία το πτυχίο σου;
Μια νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει τις σπουδές με τις καλύτερες οικονομικές αποδόσεις.

πτυχιούχοι

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ αν τα τέσσερα, ή και παραπάνω, χρόνια που περάσατε για να πάρετε πτυχίο από κάποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα θα σας δικαιώσουν (οικονομικά) κάποια στιγμή στο μέλλον;

Σύμφωνα με την υπηρεσία ερευνών PayScale, η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, αν και τις περισσότερες φορές φαντάζει μια σωστή κίνηση, δεν αποφέρει πάντα στον πτυχιούχο την οικονομική εξασφάλιση που θα ήθελε να αποκτήσει μελλοντικά.

Η υπηρεσία συνέκρινε τα έσοδα πτυχιούχων με το κόστος απόκτησης ενός διπλώματος και την οικονομική βοήθεια που είχαν. Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα πως οι πολιτικοί μηχανικοί και όσοι σπούδασαν κάποια επιστήμη πάνω στους υπολογιστές, λάμβαναν ανταπόδοση ύψους 12% από τα πτυχία τους μέσα σε διάστημα 20 χρόνων. Μάλιστα, φάνηκε πως οι πολιτικοί μηχανικοί που έχουν τελειώσει κάποιο κοινό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα δεν απείχαν πολύ από εκείνους που είχαν κορνιζαρισμένο στο σπίτι τους πτυχίο από κάποιο μεγάλο και αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα πτυχία πάνω στην διοίκηση και τις οικονομικές επιστήμες έχουν εξίσου καλή απόδοση, ύψους 8,7%.

Από την άλλη πλευρά, οι σπουδές πάνω στις ανθρωπιστικές επιστήμες και την τέχνη, δεν αποδίδουν αρκετά σε υλικό επίπεδο, ενώ κάποιες έχουν μάλιστα και αρνητική απόδοση. Για παράδειγμα, ένα πτυχίο πάνω στις τέχνες από το Πανεπιστήμιο Maryland Institute College of Art έδειξε να έχει αρνητική απόδοση στο πέρασμα των 20 χρόνων, η οποία ανερχόταν στα 92,000$.

Οι πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν για την εκπόνηση του άρθρου προέρχονται από το Εconomist.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;