Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Μέσα στον Μάιο ανοίγουν 19.000 θέσεις εργασίας
Μέσα στον Μάιο αναμένεται αν ενεργοποιηθεί και το δεύτερο σκέλος από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που θα αφορά σε 19.000 θέσεις εργασίας!

ΟΑΕΔ, προγράμματα εργασίας, προγράμματα για άνεργους, Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Μέσα στον Μάιο αναμένεται αν ενεργοποιηθεί και το δεύτερο σκέλος από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που θα αφορά σε 19.000 προσλήψεις ανέργων όλων των ηλικιών σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, περιφέρειες. Η προετοιμασία του προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός δεν αλλάζει (σ.σ.: μια που θα χρειαζόταν πολύμηνη συζήτηση και νέα έγκριση για τροποποίηση προγράμματος με ανακατανομή κονδυλίων που έχουν εγκριθεί με το νέο ΕΣΠΑ). Εκείνο που αλλάζει είναι η διάρκεια των προγραμμάτων απασχόλησης που συνδυάζουν θεωρητική και πρακτική άσκηση για τους ωφελούμενους, η οποία δεν θα είναι πάντα 5 με 6 μήνες αλλά θα μπορεί να «προσαρμόζεται» και σε μικρότερα διαστήματα (π.χ. στους 4 αντί για 5 μήνες). Στη διάρκεια των νέων προγραμμάτων, οι άνεργοι θα αμείβονται περισσότερο σε σχέση με πριν.

Στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα γίνουν οι περισσότερες από τις 19.000 προσλήψεις που περιλαμβάνει το δεύτερο σκέλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Στο υπουργείο Εργασίας έχουν προγραμματιστεί 2.470 προσλήψεις, στο υπουργείο Υγείας 2.536 προσλήψεις και άλλες 4.500 προσλήψεις στο υπουργείου Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πρόγραμμα προβλέπει συμβάσεις για 5 μήνες και μισθό 429 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών και 490 ευρώ για τους άνω των 25 ετών.

Σύμφωνα με το “e-dimosio.gr” Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., και ανήκουν σε μια τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ1,
  2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς2 (βλέπε Επισήμανση 3)
  3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ3,
  4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους (βλέπε Επισήμανση 6),
  5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα (27/4/2015) εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις πρώτες 32.433 πρόσληψεις μέσω κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: 29 Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας!

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας: Τις 90.000 έφτασαν οι αιτήσεις

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Γίνεται 10μηνο;

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Δείτε όλη την προκήρυξη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;