23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Το βιβλίο είναι κουλτούρα, είναι μέσο μετάδοσης πολιτισμού! Κι έχει τη μοναδική ικανότητα να ταξιδεύει την ψυχή και το πνεύμα σου σε άλλα μέρη, εποχές και καταστάσεις! Κι αυτό είναι κάτι το αναντικατάστατο!

Σήμερα, 23 Απριλίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου!

Η UNESCO, καθιέρωσε την συγκεκριμένη ημερομηνία εορτασμού, καθώς στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, και ο Άγγλος Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η σημερινή ημέρα, μάλιστα, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και, στην Καταλονία, συγκεκριμένα, η ημέρα αυτή εορτάζεται έχοντας το όνομα Ημέρα των Βιβλίων και των Ρόδων. Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, η οποίο έχει το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», και που βάση του εθίμου ο άνδρας χαρίζει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο, κι εκείνη αντίστοιχα ένα βιβλίο. Στη Βαρκελώνη, επίσης εκτιμάται ότι διακινούνται 500.000 βιβλία, και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα, τη συγκεκριμένη ημέρα κάθε χρόνο.

 

Τα βιβλία στις μέρες μας, έχουν “παραγκωνιστεί” αρκετά λόγω της τεχνολογίας. Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα, που τους αρέσει το διάβασμα, αλλά στην πιο σύγχρονη εκδοχή, καθώς επιλέγουν τα e-books. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο. Το βιβλίο είναι κουλτούρα, είναι μέσο μετάδοσης πολιτισμού! Και παρόλο που λογικά ανήκεις στη νέα γενιά, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όταν βλέπεις βιβλία να σου φαίνονται “vintage” και “απαρχαιωμένα”, ή να τα συνδέεις ενδόμυχα με τις ψυχαναγκαστικές ώρες διαβάσματος για τις απαιτήσεις του σχολείου, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τα βιβλία είναι”θησαυρός”!

Μεταλαμπαδεύουν γνώσεις, σοφία, φαντασία, συναίσθημα. Σε “ταξιδεύουν” σε μέρη που μπορεί να μη πας ποτέ, ή σε εμπνέουν αφού τα διαβάσεις, για τα ταξίδια που θα θες να κάνεις στο μέλλον. Κυρίως όμως “ταξιδεύουν” τη ψυχή σου και το πνεύμα σου σε άλλα μέρη, άλλες εποχές, “παρέα” με άλλους ανθρώπους.

“Καλλιεργούν” το πνεύμα σου, μεταδίδουν αξίες και σου δίνουν την ευκαιρία να ζήσεις πολλές ζωές μέσα από τις περσόνες των βιβλίων για τις οποίες θα διαβάσεις. Μην υποτιμάς την αξία τους. Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα που να άπτεται της θεματολογίας του γούστου σου (π.χ. ποίηση, λογοτεχνία, μυθιστορήματα, φαντασίας, ιστορικά, κτλ.) και που ξέρεις; Ίσως σου γίνει συνήθεια. Plus σε κάθε σπίτι υπάρχει μια κάποια γκάμα βιβλίων, μικρή ή μεγάλη. Τσέκαρε την κι όλο και κάποιο “διαμαντάκι” θα βρεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;