Πόσες μέρες μπορούν να διατηρηθούν οι τροφές στο ψυγείο;
Χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους φοιτητές!

φαγητό

Σας έχει μείνει φαγητό στο ψυγείο και δεν ξέρετε μέχρι πότε είναι ασφαλές να το καταναλώσετε; Σας παραθέτουμε εν συνεχεία όλα όσα πρέπει να ξέρετε σχετικά με τα φαγητά που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορείτε να τα καταναλώσετε!

1. Σαλάτα με αβγό, τόνο ή κοτόπουλο

Μπορεί να σας φανεί περίεργο, όμως οι σπιτικές σαλάτες με αβγό, τόνο ή κοτόπουλο μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και επτά μέρες στο ψυγείο, αρκεί η θερμοκρασία του ψυγείου να είναι στους 4,5 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον, είναι σημαντικό τα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει για να φτιάξετε τη σαλάτα να είναι ήδη φρέσκα, οπότε προτιμήστε μία κλειστή κονσέρβα τόνου ή ένα καινούριο βάζο με μαγιονέζα όταν τη φτιάχνετε, επειδή το ανακάτεμα των υλικών μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των μικροβίων.

2. Μαγειρεμένα κρέατα

Το βραστό κοτόπουλο, η ψημένη μπριζόλα και το χοιρινό ψητό μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για περίπου 3 με 4 μέρες. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να βάζατε το κρέας στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που θα το ψήσετε, αφού όσο δυνατόν λιγότερο χρόνο περάσει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο το καλύτερο.

Μία ακόμα επιλογή είναι να βάλετε το κρέας στην κατάψυξη, αλλά με αυτόν τον τρόπο χάνει τη γεύση του και την υφή του.

3. Πίτσα

Όπως και τα κρέατα, έτσι και η πίτσα μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες. Τυλίξτε την καλά για να μη χάσει τη γεύση της. Εάν η πίτσα έχει μείνει αρκετές ώρες εκτός ψυγείου, καλό θα ήταν να την ζεστάνετε πριν την φάτε. Το ζέσταμα στο τηγάνι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, ώστε να λιώσει το τυρί και να μην ξεραθεί η πίτσα.

4. Σούπες

Είναι δύσκολο να τελειώσει μία κατσαρόλα με σούπα σε μία μόνο μέρα και είναι κρίμα να πετάξετε όλα όσα περισσεύουν. Οι σούπες διατηρούνται στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες, αρκεί να βρίσκονται σε θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου.

5. Όλα τα υπόλοιπα φαγητά

Αν και οι 3 με 4 μέρες είναι ο γενικός κανόνας για τα περισσότερα φαγητά που περισσεύουν στην κουζίνα σας, υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως τα ωμά θαλασσινά που έχουν διάρκεια ζωής δύο ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, να ελέγχετε προσεκτικά τα τρόφιμα πριν τα καταναλώσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1