Απόψεις: Με ή χωρίς επιστροφή!
Πόσοι άνθρωποι, πόσες εικόνες, πόσες ιστορίες...

f3eba768b5455a6241c8eb8331e02f56

Πάντα μου άρεσαν οι σταθμοί. Οι σταθμοί των τρένων, των λεωφορείων, των αεροπλάνων, των πλοίων.

Πόσοι άνθρωποι, πόσες εικόνες, πόσες ιστορίες…

Εκεί που κάποιος σε πηγαίνει ή κάποιος σε αφήνει, κάποιος σε αποχαιρετάει, κάποιος σε αγκαλιάζει, κάποιον φιλάς και κάποιον κουβαλάς.

Εκεί δοκιμάζονται τα πιο δυνατά συναισθήματα, εκεί αναζωπυρώνονται μισοσβησμένα πάθη, εκεί αναλογίζεσαι σε ποιον πρέπει να δώσεις συγχωροχάρτι και ποιον πρέπει να αποχαιρετήσεις πλέον οριστικά. Η ώρα της αναμέτρησης των συναισθημάτων σου συμπίπτει με την ώρα μιας άφιξης ή μιας αναχώρησης. Πάντα κάτι αφήνεις πίσω σου, πάντα κάτι παίρνεις μαζί σου..

Αν είχανε φωνή οι σταθμοί για να μιλήσουν, πόσες ιστορίες θα μας αφηγούνταν! Ιστορίες σχέσεων που περιήλθαν σε ανία και δύο συνταξιδιώτες κρατιούνται χέρι χέρι μόνο και μόνο από την ανάγκη της συμπόρευσης ιστορίες σχέσεων που έληξαν διά παντός με γοερά κλάματα και αναφιλητά επειδή ο χρόνος τους τελείωσε σχέσεων που αναγεννήθηκαν όταν ο ένας συνειδητοποίησε ότι δε μπορεί να ζήσει χωρίς τον άλλον σχέσεων που γεννήθηκαν στην ουρά ενός εκδοτηρίου..

Οι ώρες της αναμονής μιας αναχώρησης.. ώρες βαθιού απολογισμού.. Πολλές φορές έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αναχωρώντας για ένα ταξίδι, θα αφήσουμε πίσω ό,τι μας βαραίνει.. άλλες πάλι νομίζουμε ότι ο προορισμός μας θα είναι και ο ορισμός της ευτυχίας μας. Λαχταράμε το άγνωστο, γοητευόμαστε από το μυστήριο, μα πόσοι από εμάς θα βγάζαμε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή; Και το κυριότερο… χωρίς προορισμό;

Το Nowhere in particular.. φαντάζει τόσο δελεαστικό, αινιγματικό και πολλά υποσχόμενο.. Πόσοι από εμάς όμως, δε θα θέλαμε κάποιος να μας περιμένει όταν φτάσουμε, όπου φτάσουμε. Κάποιος να μας υποδεχτεί και να μας καλωσορίσει, κάποιος να κουβαλήσει τις αποσκευές μας. Αλλά αυτό έχει σημασία; Ποιος θα κουβαλήσει τις αποσκευές μας ή τι κουβαλάμε εμείς οι ίδιοι σε αυτές;

Μμμμ.. ας σκεφτούμε. Κάθε φορά που γεμίζεις ή αδειάζεις μια βαλίτσα, γεμίζεις ή αδειάζεις ένα κομμάτι της ψυχής σου. Διάλεξε λοιπόν πολύ προσεκτικά ποιες θα είναι οι αποσκευές σου στο επόμενο ταξίδι σου! Και πιο πολύ από όλα και από όλους φρόντισε αυτόν που κουβαλάς πάντα μαζί, σε κάθε σου ταξίδι. Τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!

Άρθρο της Αθηνάς Καρανάσιου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1