Η πιο πολυτελής φυλακή στον κόσμο! Δεν θα το πιστεύετε...
Μία φυλακή που όλοι θα ήθελαν να εκτίσουν την ποινή τους εκεί!

Μία φυλακή που όλοι θα ήθελαν να εκτίσουν την ποινή τους εκεί!

Δεν μοιάζει καθόλου με την εικόνα που έχουμε για τα σωφρονιστικά ιδρύματα και πιο πολύ πλησιάζει σε ένα πεντάστερο και υπερπολυτελές ξενοδοχείο.

Βρίσκεται στο Όσλο της Νορβηγίας και ονομάζεται ” Halden Fengsel”. Στοίχισε για να κατασκευαστεί 250 εκατ. δολλάρια ενώ έχει χωρητικότητα για 252 τροφίμους.

Ο Διοικητής της φυλακής εξηγεί:

Με το να κρατήσεις σε μια φυλακή έναν κρατούμενο για χρόνια και στη συνέχεια να τον απελευθερώσεις δεν έχεις καταφέρει τίποτα, καθώς δεν έχει αντιληφθεί την έννοια της ευθύνης για παραγωγή και συμμετοχή σε ένα σύνολο. Το να τον κάνεις επίσης να υποφέρει δεν κερδίζεις κάτι. Η τιμωρία είναι να χάσουν την ελευθερία τους, αλλά αν τους αντιμετωπίσεις σαν ζώα στη φυλακή τότε το πιο πιθανό είναι να συμπεριφερθούν και σαν ζώα στη συνέχεια. Εδώ δίνουμε βάση στον άνθρωπο

Ο δράστης είναι στη φυλακή. Αυτό είναι δικαιοσύνη, δεν είμαι ηλίθιος είμαι ρεαλιστής. Εδώ δείχνουμε σεβασμό στους κρατούμενους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τους διδάξουμε πως να σέβονται τους άλλους, όμως παρακολουθούμε συνέχεια την εξέλιξή τους. Είναι σημαντικό μόλις απελευθερωθούν να έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαπράξουν νέα εγκλήματα. Αυτό είναι δικαιοσύνη για την κοινωνία.

Η απαίτηση της κοινωνίας για δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι οι κρατούμενοι βγαίνοντας από τη φυλακή να έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαπράξουν κάποιο έγκλημα, όπως λέει και ο Nilsen, και να έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα ώστε να ζήσουν ως νομοταγείς πολίτες. Χρειάζεται πολύ πολιτικό θάρρος και κοινωνική εμπιστοσύνης για να εξαπλωθεί έξω από τη Νορβηγία η ιδέα του Bastoy. Μέχρι τότε ελπίζω οι αρμόδιο να λάβουν υπόψη τους την επανάσταση για το σωφρονιστικό σύστημα που σημειώνεται σε αυτό το μικρό νησί.

Δείτε πως είναι αυτή η φυλακή:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;