4 συμβουλές για να έχετε καλό αποτέλεσμα στις σχολικές εξετάσεις
Σε λιγότερο από έναν μήνα ξεκινούν οι Πανελλήνιες.

Πανελλήνιες 2015

Την ερχόμενη εβδομάδα οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα, ενώ η ακαδημαϊκή χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και οι σχολικές εξετάσεις είναι “προ των πυλών”.

30 μόνο ημέρες μας «χωρίζουν» από την έναρξη των Πανελληνίων και το στρες αυξάνεται κατακόρυφα σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια βήματα που μπορούν οι γονείς να ακολουθήσουν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους στη δύσκολη αυτή περίοδο των εξετάσεων:

1. Δημιουργήστε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον χωρίς συγκρούσεις και εντάσεις.
2. Αποφύγετε τις συνεχείς επιπλήξεις και νουθεσίες, διότι λειτουργούν αντιπαραγωγικά και φορτώνουν τα παιδιά με παραπάνω εκνευρισμό.
3. Ενθαρρύνετε, αγκαλιάστε τα και προσπαθείτε να μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από το παιδιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
4. Αφήστε τους ελεύθερο χρόνο, διότι η ισορροπία μεταξύ διαβάσματος και άλλων δραστηριοτήτων είναι σημαντική στην απόδοσή τους στο διάβασμα.

Τέλος εξηγήστε στο παιδί ότι οι εξετάσεις είναι μια διαδικασία που θα τα οδηγήσει στο επόμενο στάδιο της σχολικής ή της ακαδημαϊκής ζωής τους και δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος του κόσμου!

Οι μαθητές με την σειρά τους πρέπει να τηρήσουν ένα σωστό και όχι υπερβολικό και αυστηρό πρόγραμμα στην επανάληψή τους, να τρώνε και να ξεκουράζονται σωστά, και να αποφεύγουν την πολύωρη έκθεση στην τηλεόραση και τον υπολογιστή. Προτιμότερο διάλειμμα είναι ένας περίπατος, ή το ραδιόφωνο, που αποφορτίζουν το άτομο και το κάνουν να ξεχαστεί για λίγο από το άγχος της επιτυχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;