Μεταπτυχιακά 2015: “Διοίκηση Ενεργειακών Συστημάτων”

Financial Times: Η λίστα με τα 100 καλύτερα μεταπτυχιακά

Η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο “Διοίκηση Ενεργειακών Συστημάτων” για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η διδασκαλία των μαθημάτων του Π.Μ.Σ. γίνεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Οι διδάσκοντες προέρχονται από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής και της ημεδαπής.

1. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) μετά από κύκλο σπουδών, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων δύο διδακτικών εξαμήνων καθώς και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Η χρονική διάρκεια φοίτησης για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι 14 μήνες. Για όσους φοιτητές επιθυμούν, και κατόπιν σχετικής αίτησης, υπάρχει η δυνατότητα μερικής φοίτησης. Στην περίπτωση αυτή, η διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι 26 μήνες.
2. Στα Π.Μ.Σ. του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3391/2005, άρθρο 4 παρ. 2, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 2 του αρ. 18 του ν. 3577/2007.
3. Το Π.Μ.Σ. “Διοίκηση Ενεργειακών Συστημάτων” (MSc in Energy Management) έχει ως αντικείμενο την παροχή διεπιστημονικής εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου σε θέματα ενέργειας, οικονομίας και διοίκησης και απευθύνεται σε φοιτητές και σε στελέχη
επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις
στο εν λόγω πεδίο.
4. Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου των προπτυχιακών σπουδών του υποψήφιου με την επιστημονική περιοχή του Π.Μ.Σ., το βαθμό του διπλώματος ή πτυχίου, την επίδοση στη διπλωματική εργασία και σε προπτυχιακά μαθήματα συναφή με το Π.Μ.Σ., την πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας, το βιογραφικό σημείωμα του υποψήφιου και τις συστατικές επιστολές.
5. Ο πρώτος κύκλος αιτήσεων, στον οποίο προσφέρονται και υποτροφίες αριστείας (πληροφορίες στο http://www.tech.ihu.edu.gr/index.php/en/scholarships.html), λήγει στις 15 Ιουνίου 2015 ή μέχρι την κάλυψη των θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν στη Γραμματεία της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, τα παρακάτω:

• Έντυπη αίτηση (στον δικτυακό τόπο www.tech.ihu.edu.gr)
• Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά
• Αντίγραφο διπλώματος Πολυτεχνικών ή Γεωτεχνικών Σχολών, πτυχίου Θετικών Επιστημών και αντίστοιχων τμημάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων,
ή/και αντίστοιχων σχολών του εξωτερικού (οι ενδιαφερόμενοι που αναμένουν να ολοκληρώσουν τις βασικές σπουδές τους έως το Σεπτέμβριο μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο με την ως τώρα αναλυτική τους βαθμολογία)
• Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας
• Δύο ακαδημαϊκές συστατικές επιστολές σε κλειστούς υπογεγραμμένους και σφραγισμένους φακέλους
• Πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας προσκομίζοντας έναν από τους παρακάτω τίτλους απόδειξης πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας: IELTS (6.5
και άνω), TOEFL (90 και άνω), TOEIC (850 και άνω). Ελλείψει αυτών, δεκτά γίνονται και άλλα πτυχία που αποδεικνύουν όμως άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας όπως αυτά εξειδικεύονται από τον ΑΣΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν κατέχουν ανάλογο πιστοποιητικό μπορούν να υποβάλουν αίτηση αλλά για να τους επιτραπεί να ξεκινήσουν το Π.Μ.Σ. θα πρέπει να υποβάλουν το πιστοποιητικό έως 16 Οκτωβρίου του 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;