Comicdom Con Athens 2015: 10 Events που δεν πρέπει να χάσεις!
Το Comicdom Con Athens 2015 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου, 11:00 - 21:30

CCA2015_poster

Πλουσιότερο από ποτέ, το πρόγραμμα του φετινού, επετειακού τριήμερου Φεστιβάλ, περιλαμβάνει πλήθος events για όλες τις ηλικίες και όλες τις βαθμίδες εξοικείωσης με τον μαγικό κόσμο των comics.

Αν και το πλήρες πρόγραμμα, σας περιμένει στο Comicdom-con.gr, επιλέξαμε για τη δέκατη διοργάνωσή μας, 10 events που πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χάσει κανένας επισκέπτης του Comicdom Con Athens 2015.

GREAT AMERICAN COMICS:  HIGHLIGHTS FROM THE CARTOON ART MUSEUM COLLECTION

Αφιερωμένη στα κορυφαία αμερικανικά comics, από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και τις μέρες μας, η κεντρική έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες σελίδες και ανατυπώσεις έργων ορισμένων απ’ τους σημαντικότερους και πλέον επιδραστικούς δημιουργούς, όπως, μεταξύ άλλων, οι Milton Caniff, Mort Walker, Jules Feiffer, Dan DeCarlo, Patrick McDonnell, Jimmy Swinnerton, Mike Mignola, Sergio Aragones και Hank Ketcham. Η έκθεση αποτελεί μέρος της ομώνυμης συλλογής του Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο.

LIVE ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ x100+

Σπάζοντας κάθε ρεκόρ, το φετινό Comicdom Con Athens φιλοξενεί περισσότερους από 100 Έλληνες δημιουργούς, οι οποίοι θα σχεδιάζουν για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, τόσο στα περίπτερα των εκδοτικών και των καταστημάτων, όσο και στον χώρο των ανεξάρτητων δημιουργών. Αν είστε λάτρεις της live δημιουργίας, μη χάσετε το Sketch Event που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18:00-20:00, στο οποίο 10 καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες (Ulises Farinas, Declan Shalvey, Peter Snejbjerg, Μιχάλης Διαλυνάς, Αυγή Κανάκη, Δανάη Κηλαηδόνη, Γιώργος Κομιώτης, Ηλίας Κυριαζής, Σοφία Κυρίσογλου, και Τόμεκ) θα δώσουν τη δική τους, απόλυτα προσωπική πινελιά σε ισάριθμα λευκά εξώφυλλα. Παρακολουθήστε ζωντανά τη δημιουργία ενός εξωφύλλου, και αγοράστε λαχνούς για να συμμετάσχετε στην κλήρωση, ώστε κάποιο από αυτά τα μοναδικά συλλεκτικά τεύχη να γίνει δικό σας! 

MASTERCLASS: Σπύρος Ορνεράκης

Ιδρυτής του ομώνυμου Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών, ο βετεράνος Σπύρος Ορνεράκης έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 50 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Πολύπλευρος καλλιτέχνης, έχει διακριθεί ως πολιτικός γελοιογράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος, δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες. Παράλληλα, έχει εικονογραφήσει δεκάδες παιδικά και λογοτεχνικά βιβλία, καθώς και εκδόσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Αυτή τη γνώση και την εμπειρία του, θα μεταφέρει σε ένα και μοναδικό masterclass, το Σάββατο, 17:30-19:00, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη μέθοδο και τις τεχνικές του καλλιτέχνη, μέσω της live δημιουργίας!

ΠΡΟΒΟΛΗ: SHE MAKES COMICS

Παρά την επικρατούσα άποψη ότι η 9η Τέχνη είναι μια καθαρά αντρική υπόθεση, οι γυναίκες έγραφαν, σχεδίαζαν και διάβαζαν comics από τις απαρχές του Μέσου, στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες γυναίκες που ασχολούνται με τα comics, συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία και παραγωγή τους. Το ντοκιμαντέρ SHE MAKES COMICS της Marisa Stotter, φιλοξενεί συνεντεύξεις των πλέον επιφανών θηλυκών εκπροσώπων του Μέσου, όπως η ιστορικός Trina Robbins, η σεναριογράφος της Captain Marvel, Kelly Sue DeConnick, η underground δημιουργός Joyce Farmer, η πρώην εκδότης της DC Comics, Jenette Kahn, η συν-δημιουργός του ELFQUEST, Wendi Pini, η ιδρύτρια της Vertigo, Karen Berger, η δημοφιλής σχεδιάστρια Becky Cloonan, και πολλές ακόμη. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19:15-20:30.

Q&A + SIGNINGS ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ

Η ετήσια ευκαιρία σας να γνωρίσετε από κοντά και να «ανακρίνετε» γνωστά ονόματα της βιομηχανίας των comics έφτασε! Τέσσερις καλλιτέχνες, που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στο χώρο των αμερικανικών comics, ο Peter Snejbjerg, ο Declan Shalvey, η Jordie Bellaire και ο Ulises Farinas θα βρίσκονται το Σάββατο, 13:00-15:00, στο Θέατρο, για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, και στη συνέχεια, να σας υπογράψουν τα comics τους. Την Κυριακή, 13:00-15:00, τη σκυτάλη θα πάρουν τρεις ξεχωριστοί Ευρωπαίοι δημιουργοί, ο Patrice Killoffer, η Barbara Stok, και ο Miguel Gallardo.

EVENT: ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ COMICS

Μια Ακαδημία αποτελούμενη από άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ελληνικών comics, αναλαμβάνει από φέτος να μετονομάσει τα Comicdom Awards σε Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και εγκαινιάζει μια νέα εποχή. Καλλιτέχνες, εκδότες, δημοσιογράφοι, μεταφραστές, ιδιοκτήτες καταστημάτων comics και ιδιοκτήτες διαδικτυακών ιστότοπων, συναποτελούν την Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς και είναι αυτοί που, με την ψήφο τους, αναδεικνύουν τις εκδόσεις και τους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε. Την τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21:00-22:00, παρουσιάζει ο stand-up comedian, Βύρων Θεοδωρόπουλος, ενώ στην απονομή θα συμμετέχουν δημιουργοί από τον ελληνικό χώρο των comics.

PANEL: Comics, Ελευθερία Έκφρασης Και Λογοκρισία

Πολύ μελάνι έχει χυθεί για τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά και για τους κάθε είδους περιορισμούς της. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα comics και οι δημιουργοί τους έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Από τις προκλητικές εμφανίσεις υπερηρωίδων, μέχρι τα σκίτσα του CHARLIE HEBDO, και από τα horror comics της EC, μέχρι τις σύγχρονες πολιτικές γελοιογραφίες, η κοινή γνώμη διχάζεται για το τί ξεπερνά τα όρια, τί προσβάλλει τον αναγνώστη και πού ξεκινά η λογοκρισία. Μια ανοιχτή συζήτηση, με αφετηρία τα πρόσφατα φριχτά γεγονότα στο Παρίσι, για το πώς δοκιμάζονται τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης στον κόσμο των comics, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16:15-18:00. Συμμετέχουν: Patrice Killoffer – δημιουργός comics, Γιάννης Κουκουλάς – ιστορικός τέχνης, δημοσιογράφος, Τάσος Μαραγκός – δημιουργός comics, Γιώργος Μπότσος – δημιουργός comics.

EVENT: Διαγωνισμός COMICDOM COSPLAY 2015

Ήρωες από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, και οι καλύτεροι θα βραβευθούν! Το Comicdom Cosplay αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα events του Comicdom Con Athens, και φυσικά, είναι και φέτος, ο εθνικός προκριματικός για το EuroCosplay, οπότε ο πρώτος νικητής στην κατηγορία του ατομικού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα cosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνο, τον Οκτώβριο! Ο Διαγωνισμός COMICDOM COSPLAY 2015 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19:30-21:30.
Η είσοδος του κοινού θα γίνεται μόνο με τις δωρεάν προσκλήσεις, οι οποίες θα μοιράζονται στη Γραμματεία του Φεστιβάλ, από τις 19:00, λίγο πριν την έναρξη του event και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: STAR WARS – Γίνε Κυρίαρχος της Δύναμης + Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ – ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ: Η ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πριν την προβολή της ταινίας animation Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ – ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ: Η ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, δείτε 10 κλιπάκια με αποσπάσματα από τις κλασικές ταινίες, που παρουσιάζουν τους αγαπημένους μας χαρακτήρες και συνεχίστε με την κυρίως προβολή της ταινίας στα χνάρια της επικής παράδοσης του θρυλικού έπους Star Wars με ολοκαίνουριες περιπέτειες γεμάτες δράση. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12:30-14:00 και είναι προσφορά του DISNEY XD.

ΠΡΟΒΟΛΗ: COMICDOM-THE DOCUMENTARY (Extended Preview)


Με αφορμή τα 10 χρόνια ύπαρξης του Comicdom Con Athens, Έλληνες και διεθνείς δημιουργοί comics, συνεργάτες, επισκέπτες και διοργανωτές, μιλούν για το φεστιβάλ που ξεκίνησε ως η συνεσταλμένη προσπάθεια μιας μικρής ομάδας εθελοντών, για να εξελιχθεί στο πιο σημαντικό σημείο συνάντησης μιας ακμαίας σκηνής comics. Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βελισσάριου, θα προβληθεί την Κυριακή, 20:30.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
90'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
FT
0 - 2
Κλα
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;