Συνταγή Μαγειρίτσας: Πεντανόστιμη και παραδοσιακή!

IMG_4521-638x350

Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με τους αγαπημένους μας, να μας περιμένει στο σπίτι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή μαγειρίτσα, πυκνή, αυγολεμονάτη και λαχταριστή.

Μια κλασική πατροπαράδοτη και παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας της γιαγιάς.

Υλικά συνταγής

1 συκωταριά
έντερα
3 μαρούλια ψιλοκομμένα
8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι [προαιρετικά]
1/2 φλ. ψιλοκομένο άνηθο
Ελαιόλαδο
3 αβγά
χυμός 2 λεμονιών
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού [για μαρινάρισμα]

Εκτέλεση για Συνταγή Μαγειρίτσας

Ξεπλένουμε πολύ καλά τα εντόσθια και τα έντερα και μετά τα μαρινάρουμε για 20-30΄στο χυμό ενός μεγάλου λεμονιού.

Βράζουμε νερό και ζεματάμε τη συκωταριά. Την ξαφρίζουμε και την αφήνουμε στη βράση για 15-20′.

Μετά τη κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη στραγγίζουμε και μόλις κρυώσει τη κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Σοτάρουμε στη κατσαρόλα μας σε ζεστό λάδι τα κρεμμυδάκια με τα κομματάκια της συκωταριάς και τα έντερα.

Ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάσει και λίγο παραπάνω και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια.

Ρίχνουμε τα μαρούλια τον άνηθο, το ρύζι, αλάτι πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και το ρύζι.

Χτυπάμε το ασπάδια σε πηχτή μαρέγκα, προσθέτουμε το κρόκο και συνεχίζετε το ανακάτωμα προσθέτοντας σταδιακά το χυμό των λεμονιών και ζεστό ζωμό μέχρι να ζεσταθεί το χέρι σας κάτω από το σκεύος που κρατάτε με το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στη κατσαρόλα και την κινείτε κυκλικά να πάει παντού. Τη σερβίρετε ζεστή αμέσως μετά το αβγόκομα.

Για περισσότερη γεύση μπορείτε να βράσετε ένα κεφαλάκι αρνιού να το αποσύρετε και να βράσετε στο ζωμό του τη μαγειρίτσα.

Περισσότερες συνταγές: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
45'
1 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;