Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Γίνεται 10μηνο;
Σύμφωνα με πληροφορίες το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας τείνει να γίνει 10μηνο.

ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας τείνει να γίνει 10μηνο.

Η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ότι:

Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας «Μικρή ανάσα, αλλά όχι δουλειά».  Η αναπληρωτής υπουργός εργασίας ανέφερε ότι

«να επεκταθεί η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας από τους 5 στους 8 ή ακόμα και στους 10 μήνες στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ»

Η κυρία Αντωνοπούλου διευκρίνισε ότι η πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία βασίστηκε στον σχεδιασμό που έγινε από την  προηγούμενη ηγεσία. Το υπουργείο προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές, προκειμένου να μην καθυστερήσει περαιτέρω η υλοποίηση του προγράμματος.

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας: Άνοιξαν οι αιτήσεις!

Δεσμεύτηκε ωστόσο ότι στα νέα προγράμματα που σχεδιάζει το υπουργείο θα υπάρξουν πολλές βελτιώσεις, ώστε οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν να είναι περισσότερο στοχευμένες στις ανάγκες της κοινωνίας.

Η Αναπληρωτής Υπουργός κάλεσε επίσης τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και μη κρατικούς φορείς, όπως οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, να καταγράψουν τις ανάγκες τους σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ειδικότητες, με σκοπό να γίνει ένας ολοκληρωμένος προγραμματισμός για τις θέσεις εργασίας που πρέπει να δημιουργηθούν.

«Υπάρχει ανάγκη σχεδιασμού και συντονισμού  μεταξύ των Δήμων, των Περιφερειών και των συναρμοδίων υπουργείων για την αξιοποίηση υφιστάμενων δομών, η οποία θα αναβαθμίσει τη ζωή και θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας. Ερωτηθείσα η κυρία Αντωνοπούλου αν το τρέχον πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα καλύψει πραγματικές ανάγκες, ανέφερε ότι οι Δήμοι είναι υποστελεχωμένοι   και χρειάζονται προσωπικό. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει η εικόνα που υπάρχει για τους δημοσίους υπαλλήλους. «Για παράδειγμα στο δικό μου υπουργείο οι άνθρωποι εργάζονται περισσότερο από το προβλεπόμενο ωράριό τους», επισήμανε η  κα Αντωνοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Όλες νέες αλλαγές, δείτε πως θα πάρετε μέρος!

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Πως θα γίνουν οι αιτήσεις για τις 32.433 θέσεις εργασίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;