Πρώτο tattoo; Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν το
Δες τι πρέπει να προσέξεις, αλλά και γενικότερες info που θα σου φανούν χρήσιμες προτού κάνεις το πρώτο σου tattoo!

Σκέφτεσαι να κάνεις το πρώτο tattoo σου;

Στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις, ώστε να έχεις πλήρη επίγνωση για το τι πρόκειται να κάνεις, και τι πρέπει να προσέξεις!

1. Αρχικά να είσαι σίγουρος ότι θες να κάνεις μόνιμο tattoo. Αν δεν είσαι σίγουρος, μην το κάνεις πάνω σε ένα σου ενθουσιασμό γιατί το σίγουρο είναι ότι μετά θα το μετανιώσεις, και η αφαίρεση ενός tattoo με λέιζερ, γίνεται μεν αλλά, και πονάει αρκετά, και κοστίζει. Αν δεν είσαι 100% σίγουρος έχεις την εναλλακτική να κάνεις το σχέδιο που θες και στο σημείο που το θέλεις με χένα, που κρατάει μερικούς μήνες, και αν μετά από εκείνο το χρονικό διάστημα εξακολουθεί να σου αρέσει η συγκεκριμένη επιλογή, τότε μπορείς κάλλιστα να “χτυπήσεις” το συγκεκριμένο σχέδιο ως μόνιμο tattoo.

2. Κάνε μια καλή, αρχικά online έρευνα στις επιλογές σχεδίων που υπάρχουν, και κατόπιν πήγαινε και στο ίδιο το κατάστημα, όπου μπορείς και να συμβουλευτείς τον tattoo artist, κι ασφαλώς να ξεφυλλίσεις τα σχετικά επαγγελματικά βιβλία, και albums που θα υπάρχουν στο χώρο του με διάφορες προτάσεις σχεδίων.

3. Σκέψου προσεκτικά σε ποιο σημείο του σώματός σου θες να χτυπήσεις το τατουάζ, κι ασφαλώς και συναρτήσει του μεγέθους του. Το μέγεθος του tattoo και το σημείο στο οποίο θα το έχεις είναι αλληλένδετα. Αναλόγως του επαγγέλματός σου, γιατί σε κάποια επαγγέλματα, ακόμη και σήμερα, δεν επιτρέπονται τα τατουάζ, ή -ακόμη- κι αν επιτρέπονται, κατακρίνονται, καλό είναι να σκεφτείς προσεκτικά το μέρος στο οποίο θα έχεις το tattoo σου αν υπάρχει ανάγκη τέτοια ώστε να μπορείς, αν χρειαστεί, να το καλύπτεις με ρούχα ή αξεσουάρ σου. Ένα μανίκι τατουάζ, για παράδειγμα, δεν είναι κάτι που μπορεί να “κρυφτεί” αν χρειαστεί. Επιπλέον, ένας λόγος για να διαλέξεις προσεκτικά το σημείο, είναι για να είναι τέτοιο ώστε να μην έχεις το φόβο ότι θα σου “ξεχειλώσει”, επειδή μπορεί π.χ. να “πλαδαρέψεις”, ή να “ζαρώσεις” μεγαλώνοντας.

4. Οι πιο “safe” επιλογές για σημείο του σώματός σου για τατουάζ είναι η μέσα πλευρά του χεριού σου κοντά στον καρπό, στο σημείο, που αν θελήσεις μπορείς να το καλύψεις με ένα ρολόι, και ασφαλώς η κάτω περιοχή του ποδιού κοντά στον αστράγαλο. Πρακτικά, όπως μπορείς να μάθεις και από τον tattoo artist σου, σχεδόν σε όποια περιοχή του σώματός σου φανταστείς μπορείς να κάνεις tattoo, απλώς αναλόγως του σημείο, θα υποστείς και διαφορετικά levels πόνου.

5. Διάλεξε πολύ προσεκτικά το μαγαζί στο οποίο θα πας να κάνεις το tattoo σου. Μια safe επιλογή είναι να ρωτήσεις, ασφαλώς, και φίλους σου που έχουν κάνει τατουάζ να σου προτείνουν το μέρος που πήγαν εκείνοι, και να σου δώσουν εκτενείς και “first hand” πληροφορίες για την υγιεινή του χώρου, την καθαριότητα και την εξυπηρέτηση.

6. Αφού επιλέξεις το κατάστημα, καλό θα ήταν να κάνεις μια πρώτη επίσκεψη για να δεις τον χώρο, την υγιεινή και την καθαριότητά του, και να μιλήσεις και με τον tattoo artist ώστε να του θέσεις τις ερωτήσεις που σε απασχολούν, είτε σχετικά με το σχέδιο και το μέρος του σώματός σου, είτε σχετικά με την τιμή. Και αφού θα τα έχεις κάνει αυτά, κι αν έχεις μείνει ικανοποιημένος, μπορείς να “χτυπήσεις” το tattoo σου σε μια δεύτερη επίσκεψη.

7. Το “άλφα και το ωμέγα” είναι ασφαλώς η υγιεινή και η καθαριότητα του χώρου. Εξίσου όμως σημαντικό είναι να βρεις έναν tattoo artist συνεργάσιμο και συνεννοήσιμο, με τον οποίο να νιώσεις ότι καταλαβαίνει τι ακριβώς θες και ότι θα στο κάνει σωστά.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;