Κατάληψη πρυτανείας ΕΚΠΑ: Συνεχίζεται για τρίτη μέρα!
Κατάληψη και σε δημαρχεία!

ekpa-1

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση στα Προπύλαια από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας εναντίον της κατάληψης.

Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν:

 “Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά”.

Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος”.
Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατάληψη και σε δημαρχεία

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης και το δημαρχείο Νέας Σμύρνης σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Επίσης, ομάδα περίπου 30 ατόμων κατέλαβε νωρίς το πρωί το κτίριο του δημαρχείου Ξάνθης. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε ο δήμαρχος Ξάνθης, Χ.Δημαρχόπουλος, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους για τα αιτήματά τους και αποχώρησε.

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλη του συλλόγου φοιτητών που έχουν καταλάβει το τμήμα ζητούν να ανακληθεί άμεσα το νέο πρόγραμμα σπουδών και να κατοχυρωθεί η παιδαγωγική επάρκεια για όλους.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;