Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Ανακοίνωση για την κατάληψη στο Κεντρικό Κτίριο

ΕΚΠΑ

Δείτε παρακάτω με ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών:

Από τη Δευτέρα, 30/3, το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ τελεί υπό κατάληψη ως κέντρο αγώνα από συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο κίνημα για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και των απεργών πείνας, στοχεύοντας στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ  και την αναδιαμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος στην κατεύθυνση του σεβασμού των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Από την πρώτη στιγμή της κατάληψης αντιταχθήκαμε σε οποιαδήποτε απόπειρα εκκένωσης του κτηρίου της Πρυτανείας από δυνάμεις καταστολής θεωρώντας αυτού του τύπου  τις ενέργειες απαράδεκτες.

Η απόφαση της Πρυτανικής Αρχής να καλέσει την Τετάρτη, 1/4, συγκέντρωση στα Προπύλαια δημιουργεί ανησυχία. Θέλουμε να επισημάνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην πρακτική «συγκέντρωση» – «αντισυγκέντρωση»: μπορεί να δημιουργήσει ένταση και να επιτείνει αδιέξοδα.

Αντίθετα, η νηφαλιότητα, η εντατικοποίηση και συστηματοποίηση του διαλόγου και ο προσανατολισμός στη διευθέτηση του θέματος με πολιτική προσέγγιση μπορούν να αποβούν πιο ασφαλείς και αποτελεσματικοί τρόποι.

Επισημαίνουμε ότι την «κανονικότητα» τη διαταράσσουν τα προβλήματα και όχι εκείνοι που τα αναδεικνύουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS