Μεταπτυχιακά 2015:
Αιτήσεις έως 25-5-2015

ΤΕΙ Πειραιά | Μεταπτυχιακό στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική

1. Οι Σχολές Πολιτικών Μηχανικών, Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων & Μεταλλουργών, και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, με τη διοικητική υποστήριξη της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, προσφέρουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στο αντικείμενο «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων», σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και ειδικότερα με την Υπουργική Απόφαση 208467/Ζ1, ΦΕΚ 3612/31-12-2014 και το σχετικό Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας των συνεργαζόμενων Σχολών. Για τη φοίτηση στο Δ.Π.Μ.Σ. δεν καταβάλλονται δίδακτρα, ούτε αυτό επιδοτείται από την Ε.Ε.

Διάβασε επίσης:

2. Οι μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) μετά από ελάχιστη διάρκεια φοίτησης τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων, ή μέγιστη δύο ετών. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να συνεχίσουν για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος (ΔΔ) εφ’ όσον γίνουν αποδεκτοί σε μία από τις συνεργαζόμενες Σχολές.

Μαθήματα – Κατευθύνσεις

3. Τα μαθήματα του ΔΠΜΣ διακρίνονται σε υποχρεωτικά, με τρεις κατευθύνσεις εξειδίκευσης και σε επιλογής. Οι τρεις κατευθύνσεις είναι : A : Υδρολογία & Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων, Β: Ποιότητα Υδάτων & Περιβαλλοντική Τεχνολογία, Γ: Διαχείριση Παράκτιας Ζώνης. Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε μαθήματα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 60 πιστωτικές μονάδες κατανεμημένα σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και η εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας (30 πιστωτικές μονάδες). Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις συναφείς εργασίες είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση κωλύματος από άλλη παράλληλη απασχόληση, πρέπει να εξασφαλίζεται σχετική άδεια από τον εργοδότη

4. Στο ΔΠΜΣ της Επιστήμης και Τεχνολογίας Υδατικών Πόρων γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφιότητας όσων ο νόμος ορίζει και κυρίως αποφοίτων (ή τελειοφοίτων, εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι την περίοδο Σεπτεμβρίου 2015) των συνεργαζόμενων σχολών του ΕΜΠ, άλλων σχολών του ΕΜΠ και άλλων πολυτεχνικών σχολών της χώρας, αποφοίτων τμημάτων θετικής κατεύθυνσης ελληνικών ΑΕΙ, καθώς και ισότιμων σχολών του εξωτερικού.

5. Για την επιλογή των μεταπτυχιακών σπουδαστών θα ληφθούν υπόψη ο ανηγμένος βαθμός πτυχίου (50%), η επίδοση στα συναφή προς το ΔΠΜΣ προπτυχιακά μαθήματα και στη διπλωματική εργασία (10%), η γνώση ξένων γλωσσών επιπλέον του βασικού επιπέδου της αγγλικής (5%), η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική δραστηριότητα και επαγγελματική εμπειρία (15%), οι συστατικές επιστολές (5%), και η προσωπική συνέντευξη (15%). Οι συστατικές επιστολές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο και να συμπληρώνονται σε ειδικό έντυπο, το οποίο χορηγείται από τη Γραμματεία και από την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Οι καταρχήν αποδεκτοί υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν ορισμένες ελάχιστες προϋποθέσεις γνωστικού υποβάθρου, για τη συμπλήρωση του οποίου μπορεί να απαιτηθεί η παρακολούθηση μαθημάτων του προπτυχιακού προγράμματος. Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ορίζεται σε σαράντα (40).

Υποβολή Αιτήσεων

6. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν μέχρι 25-5-2015 στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Ισόγειο κτιρίου Υδραυλικής, Πτέρυγα Μεταπτυχιακού):

Δικαιολογητικά

α) Αίτηση σε ειδικό έντυπο, χορηγούμενο από τη Γραμματεία και από την ιστοσελίδα του προγράμματος.

β) Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (οι πτυχιούχοι), ή στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι αναμένεται η αποφοίτησή τους μέχρι την περίοδο Σεπτεμβρίου 2015.

γ) Βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ (όσοι προέρχονται από πανεπιστήμια του εξωτερικού).

δ) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (και σε ηλεκτρονική μορφή κατάλληλη για επεξεργασία, βλ. υπόδειγμα Microsoft Excel).

ε) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα, που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική ή/και επαγγελματική δραστηριότητα, και τις πιθανές επιστημονικές εργασίες του υποψηφίου.

στ) Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας και ενδεχομένως πρόσθετων ξένων γλωσσών, οι δε αλλοδαποί και της ελληνικής γλώσσας.

Πληροφορίες

Σχετικές πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ., τηλ. 210-7722325 και από την ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ. στη διεύθυνση: http://postgra.hydro.ntua.gr/.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;