Πως επηρεάζει το σώμα μας η έλλειψη σεξ;
Δείτε ποιες είναι οι αρνητικές επιδράσεις της αποχής, συνειδητής ή μη, από το σεξ!

σεξ - σχέσεις

Μπορεί το τελευταίο διάστημα τα ερωτικά σας να βρίσκονται σε μια δύσκολη φάση, ή να απέχετε (συνειδητά) για προσωπικούς λόγους από το σεξ, όμως να ξέρετε πως η σεξουαλική επαφή επηρεάζει θετικά τον οργανισμό και η έλλειψή της μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο για την υγεία.

Σύμφωνα λοιπόν με τη διάσημη σεξολόγο Sari Cooper, το σεξ είναι καλό τόσο για το σώμα, όσο και για τη σχέση. Αποτελεί μία καλή γυμναστική για την καρδιά και μας βοηθά να κάψουμε μερικές περιττές θερμίδες. Επίσης, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καταπολεμά τον πονοκέφαλο και καταπραΰνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης!

Για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, λογικά κάποια στιγμή το πάθος θα καταλαγιάσει και το σεξ δεν θα είναι τόσο συχνό. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα, εάν οι αραιές επαφές στην περίπτωση αυτή επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας.

Η ειδικός τονίζει πως αν και μερικοί άνθρωποι παραμένουν υγιείς και νιώθουν καλά ακόμη και με λίγο σεξ, άλλοι γίνονται πιο επιρρεπείς σε παθήσεις που σχετίζονται άμεσα με το συσσωρευμένο στρες. Δεν πρόκειται φυσικά να εκδηλώσουμε υπέρταση, ούτε να παχύνουμε επειδή δεν κάνουμε συχνά σεξ, όμως θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το σώμα δεν μπορεί να επωφεληθεί από την ευεργετική δράση μιας δραστηριότητας από την οποία απέχει.

Καταληκτικά, πρέπει να σημειωθεί ότι η αποχή από το σεξ συνδέεται και με την εκδήλωση διάφορων ψυχοσωματικών και δερματικών παθήσεων, καθώς και με την αϋπνία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;