Εσύ ξέρεις τι είναι το metαλλαxis; Ο Ηλίας Σκενδερίδης μιλά αποκλειστικά στο neolaia.gr!
Ο εμπνευστής του InSitu μιλάει στο neolaia.gr!

in situ

Μιλήσαμε με τον Ηλία Σκενδερίδη, εμπνευστή του In Situ και μας εξήγησε τι είναι το metaλλαxis, τι φιλοδοξεί να πετύχει και ποιες είναι οι σκέψεις του για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Τι ακριβώς είναι το metαλλαxis;

To metaλλaxis είναι το θέμα του συνεδρίου In Situ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το In Situ στην ουσία είναι, μια σειρά συνεδρίων που απευθύνεται σε μεγάλες περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας, με βασικούς άξονες τον τουρισμό, την τοπική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα.
Κάθε συνέδριο In Situ είναι μοναδικό, γιατί η θεματολογία του προκύπτει κάθε φορά από τις ανάγκες και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη και η περιφέρεια στην οποία αυτή ανήκει σε σχέση με τους παραπάνω άξονες.

Ποιος είναι ο στόχος σας μέσα από αυτήν την εκδήλωση; Γιατί δηλαδή κάποιος να έρθει στις 18 Απριλίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας;

Ο πρωταρχικός στόχος είναι η ανάδειξη και χαρτογράφηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η περιφέρεια σε σχέση με τον τουρισμό, την τοπική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα. H Kαλαμάτα συγκεκριμένα και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας διανύει μία μεταβατική φάση τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τους παραπάνω άξονες. Το In Situ πραγματοποιείται για να κινητοποιήσει όσους ασχολούνται με αυτούς τους τομείς, θέλουν να εξελιχθούν και να πάνε στο επόμενο στάδιο αλλα δεν ξέρουν πως. Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή αυτό το κοινό με επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι θα δείξουν πως χρησιμοποιώντας ορισμένα εργαλεία η metallaxis μπορεί να επιτευχθεί!

Πιστεύετε πως η Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη του τουρισμού;

Η τουριστική ανάπτυξη δίνει ευκαιρίες αλλά επιφυλάσσει και απειλές. Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα δείχνει μία τάση επαναπροσδιορισμού και συνειδητοποίησης της όποιας λάθος κατεύθυνσης και παλιές νοοτροπίες τείνουν να αλλάζουν. Εξακολουθεί, όμως να λείπει ένα οργανωμένο σχέδιο, μία στρατηγική ανάπτυξης. Που απευθυνόμαστε, πως θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, ποιές είναι οι ποιότητες που θέλουμε να διαφυλάξουμε.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε τους ομιλητές για το metαλλαxis;

Αρχικά στήθηκε η θεματολογία γύρω από το χαρακτηριστικό της metallaxis με σκοπό να παρουσιαστεί ένα ευρύ φάσμα οπτικών και θεμάτων συζήτησης όπως ο γαστρονομικός τουρισμός ή το city branding. Στη συνέχεια, για την κάθε θεματική αναζητήσαμε εξειδικευμένους και επιτυχημένους επαγγελματίες και εταιρίες με διάθεση να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους. Οι ομιλητές θα είναι διαθέσιμοι σε ερωτήσεις και συζητήσεις με το κοινό και αυτή η άμεση επικοινωνία είναι η και ευκαιρία που προσφέρει το Ιn Situ.

Σαν φιλοδοξία σας, θα μπορούσε να είναι η διοργάνωση παρόμοιων event και σε άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας;

Αυτός είναι και ο στόχος μας! Το In Situ να ταξιδέψει στην περιφέρεια και να στήνει τη θεματολογία του ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής. Σε δεύτερο χρόνο και ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στα θέματα που η ίδια η πόλη έχει ζητήσει. Ο σκοπός μας είναι η σωστή έρευνα της περιοχής στην οποία απευθυνόμαστε, η χαρτογράφηση των αναγκών της και η πρόταση ενός συνεδρίου και μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας μόνο για αυτή.

Καλή δύναμη και επιτυχία λοιπόν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;