ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Αιτήσεις για επικαιροποίηση γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ
Αναλυτικές πληροφορίες!

epi-tei-mesΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Γ’ Κύκλο στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) ανακοίνωσε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «Καινοτομικές εφαρμογές τεχνολογιών ΑΠΕ στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων: Έξυπνα κτίρια μηδενικής ενέργειας και φυσικής άνεσης».

Η διαρκής εξέλιξη στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της εξοικονόμησης των πόρων καθιστούν επιτακτική τη διαρκή επιμόρφωση των αποφοίτων που σχετίζονται με τα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα. Σκοπός του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός και η επικαιροποίηση των γνώσεων σε θέματα ΑΠΕ των πτυχιούχων συναφούς ειδικότητας, προκειμένου να καταστούν οι ίδιοι ανταγωνιστικοί και να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των νέων εξελίξεων των αντικειμένων αυτών.

Δια του παρόντος καλούνται οι πτυχιούχοι Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Δομικών Έργων, Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων και γενικότερα Πολυτεχνικών Σχολών για τη δωρεάν συμμετοχή τους στον Γ’ Κύκλο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Καινοτομικές εφαρμογές τεχνολογιών ΑΠΕ στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων: Έξυπνα κτίρια μηδενικής ενέργειας και φυσικής άνεσης».

Περιεχόμενο του Προγράμματος

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί, να μεταφέρει στους συμμετέχοντες σύγχρονες γνώσεις με εφαρμογή σε καινοτόμες μεθόδους για την ανάλυση των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων και ορθολογικής χρήσης φορτίων, με έμφαση κυρίως στην ενσωμάτωση των τεχνολογιών ηλιακής ενέργειας στο κέλυφος και την υποδομή των κτιρίων. Την επιμόρφωση στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων και στη χρήση τεχνολογιών, ώστε μια κατοικία ή ένα κτιριακό συγκρότημα, είτε μέσω του αρχικού σχεδιασμού, είτε μέσω μικρών επεμβάσεων, να ικανοποιεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού χρησιμοποιώντας στοιχεία ηλιακής παθητικής τεχνολογίας προσφέροντας άνεση στον εσωτερικό χώρο. Την εκπαίδευση σε διάφορες τεχνολογίες φωτοβολταϊκών συστημάτων, σταθερών ή κινητών περί 1 ή 2 άξονες, με ενσωματωμένους αισθητήρες, τόσο για την κίνησή τους, όσο και για την διαχείρισης των φορτίων με βάση την ανά ημέρα προβλεπόμενη παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Τέλος τη μεταφορά της εμπειρίας στην ενσωμάτωση ηλιακών συλλεκτών αλλά και στο σχεδιασμό των ενεργειακών οροφών και προσόψεων, που αποτελούν ένα νέο προϊόν υψηλής απόδοσης, μειώνοντας εξαιρετικά τις ενεργειακές ανάγκες των κτιρίων, τόσο σε θέρμανση, όσο και σε ψύξη.

Χαρακτηριστικά

Το πρόγραμμα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

• Συνεργασία τριών (3) ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας) με συντονιστή το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

• Λειτουργία τριών (3) επαναλαμβανόμενων κύκλων μαθημάτων με έναρξη του β΄ κύκλου τον Ιανουάριο 2015

• Διάρκεια κύκλου μαθημάτων:6-7 εβδομάδες

• Τέσσερις (4) θεματικές ενότητες

• Διδάσκουν καταξιωμένοι επιστήμονες των συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων

• Κάθε κύκλος σεμιναρίου θα υποστηρίζει 20 άτομα

• Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Συμμετοχής με ισχύ Τίτλου Σπουδών (Post Graduate Certificate με απόδοση 30 ECTS).

Εκπαιδευτική Διαδικασία

Η διδασκαλία για κάθε κύκλο μαθημάτων χωρίζεται σε θεωρητική και εργαστηριακή σε ποσοστό 76% και 24% αντίστοιχα. Και τα δύο μέρη της διδασκαλίας περιλαμβάνουν
α) Θεωρία σε εργαστηριακή αίθουσα και στο campus του Ηλιακού Πάρκου (ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας).
β) e-class διαδραστική (off-line) αλλά και χρήση της TELEDU με εκπομπή των μαθημάτων.
γ) Εργαστηριακή εφαρμογή.

Υποβολή Αιτήσεων

Υποβολή αιτήσεων Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τις αιτήσεις τους με τα συνοδευόμενα δικαιολογητικά από την 23η Μαρτίου 2015 έως την 09η Απριλίου 2015 στη διεύθυνση ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κεντρικό πρωτόκολλο, Μ. Αλεξάνδρου 1 Τ.Κ.: 263 34, Πάτρα, με την ένδειξη «Συμμετοχή στο ΠΕΓΑ/ΑΠΕ Γ’ Κύκλος». Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων θα καταρτιστεί πίνακας επιτυχόντων και επιλαχόντων.

Εάν κάποιοι από τους επιτυχόντες δεν αποδεχθούν τη θέση θα καλούνται σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης οι επιλαχόντες έως την κάλυψη των είκοσι (20) θέσεων. Παρεχόμενος τίτλος σπουδών και αξιολόγηση Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών μη τυπικής Εκπαίδευσης (Πιστοποιητικό Δια βίου Εκπαίδευσης με χαρακτήρα εξειδίκευσης), όπως προβλέπεται από το Νόμο 3369 Α΄171/06-07-05 «Συστηματοποίηση της Δια Βίου Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» και το Νόμο 3879 Α΄163/21-09-10 «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις».

Πληροφορίες

Επικοινωνία – Πληροφορίες Διεύθυνση: Ινστιτούτο δια βίου εκπαίδευσης, (Κτίριο Ηλιακής Ενέργειας, 2ος όροφος), ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, 26334, Πάτρα. E-mail: pega-ape@teiwest.gr Web: http://pega-ape.teiwest.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;