5 ταινίες εμπνευσμένες από τον 21ο αιώνα!
Ταινιάρες!

her

Ο 21ος αιώνας είναι η καθημερινότητα όλων μας από εκείνη την εορταστική Πρωτοχρονιά του 2000. Και μαζί με μας εξελίσσεται κι εκείνος, μέρα με τη μέρα αλλάζει όπως και μεις.

Και νομίζω αν προσπαθούσαμε να ανιχνεύσουμε, να αποτυπώσουμε τα χαρακτηριστικά του θα έπρεπε να παγώσουμε το χρόνο, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να παρακολουθήσουμε την καθημερινότητα μας σαν εξωτερικός παρατηρητής. Ναι, ναι ξέρω πόσο θα το θέλατε, αλλά τα κακά νέα είναι πως δεν είμαι εδώ για να ανακοινώσω κάποιο νέο gadget της Apple που σταματάει το χρόνο αλλά για να σας δώσω άλλη μία κινηματογραφική λίστα. Αμέσως λοιπόν καλύτερη λύση, από το ανύπαρκτο ακόμη gadget της Apple, για να σταματήσει κανείς το χρόνο είναι ο κινηματογράφος. Εκεί ο καθένας από μας είναι παρατηρητής, ένας παρατηρητής που μπορεί να ανιχνεύσει χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά του αιώνα που μας συντροφεύει 14 χρόνια και 4 μήνες.

THE KIDS ARE ALLRIGHT

Η ιστορία ενός λεσβιακού ζευγαριού που αποφασίζει να αποκτήσει παιδί με δωρητή σπέρματος και η επιθυμία του γιού να ανακαλύψει τον πραγματικό του πατέρα μετατρέπεται σε ένα μικρό δοκίμιο για τη σύγχρονη οικογένεια. Η σύγχρονη οικογένεια μπορεί να μη θυμίζει σε πολλά το κλασικό της πρότυπο, ξέρει όμως να σέβεται επιθυμίες, όνειρα και θέλω και να προσφέρει αγάπη χωρίς όρια.

BORAT

Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής από το Καζακστάν επισκέπτεται τις ΗΠΑ για να κάνει ένα ρεπορτάζ για τη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου. Η επιθυμία του να βρει και να νυμφευθεί την Πάμελα Άντερσον μετατρέπει το ταξίδι του Borat σε μια μικρή παραβολή για την έννοια του politically correct και της υποκρισίας της αμερικανικής κοινωνίας.

ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND

Μια συμβολική ιστορία για το πως αφήνουμε να χαθεί ένας έρωτας. Για το πώς τον τραβάμε από τα μαλλιά μέχρι τη στιγμή που μας φεύγει και αποφασίζει να μην ξαναγυρίσει ποτέ. Αλλά η ταινία δεν είναι μονάχα αυτό. Μας κοιτάζει στα μάτια και μας μιλάει ευθέως για τη σχέση τεχνολογίας και έρωτα. Τι θα έκανες εσύ αν μπορούσες να διαγράψεις τους έρωτες σου; Αν ένα μαγικό κουμπί σε έκανε να πονάς λιγότερο με τίμημα να ξεχάσεις στιγμές, φιλιά και αγκαλιές;

SOCIAL NETWORK

Δεν ξέρω για σας αλλά έχω την εντύπωση πως πλέον ζω σε δύο παράλληλους κόσμους που αρνούνται πεισματικά να αρχίσουν να τέμνονται. Ο ένας απ’ αυτούς τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα έξω από το παράθυρο μου και ο άλλος επαφίεται σε μια ανανέωση της αρχικής μου σελίδας για να αρχίσει να κινείται και να πυροδοτεί κουτσομπολιά και ενίοτε ενημέρωση. Αφού δεν γνωρίζω ποιος έχει εφεύρει εκείνον που κινείται έξω απ’το παράθυρο ας αποτίσω κινηματογραφικό φόρο τιμής στο δημιουργό του δεύτερου κόσμου aka Facebook.

HER

Μέρα με τη μέρα γνωρίζω περισσότερους ανθρώπους που όχι μονάχα φαίνονται αλλά είναι μόνοι. Ανθρώπους εθισμένους στο << Μπρούσκο>> και στα <<Κλεμμένα Όνειρα>> όχι επειδή θαυμάζουν τη διανοητική μαεστρία των Ελλήνων σεναριογράφων αλλά επειδή πάσχουν από έλλειψη φίλων, ανθρώπων που θα καταλάβουν τη μοναξιά τους, ανθρώπων διατεθειμένων να τη διασπάσουν, να δουν από μέσα της και εν τέλει να χαρίσουν μια τρυφερή αγκαλιά σ ’αυτό που θα δουν. Μια ταινία λοιπόν που προσεγγίζει τρυφερά το ζήτημα μιας σχέσης ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και μια μηχανή μοιάζει λεπτό το λεπτό πιο επίκαιρη από ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;