20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας
Η ευτυχία σου είναι στα δικά σου χέρια. Διεκδίκησε την!

Σήμερα, 20 Μαρτίου είναι Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας!

Ως Διεθνής Ημέρα καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012.

Για την ακρίβεια, βάση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ επισημάνθηκε ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», ενώ επίσης αναγνωρίστηκε «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».

Στα πλαίσια της σημερινής ημέρας, αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την αιγίδα του δήμου Παλλήνης έχουν ξεκινήσει πανευρωπαϊκή εκστρατεία διεκδίκησης της ευδαιμονίας, ως πανανθρώπινο δικαίωμα, μέσω της “Διακήρυξης της Παλλήνης”, με την κατασκευή της ειδικής ενημερωτικής ιστοσελίδας www.eudaimonia.eu και τη συλλογή υπογραφών.

Στόχος της ανωτέρω πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση, μέσω του ειδικού ηλεκτρονικού συνδέσμου Avaaz της ιστοσελίδας, του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών ώστε να συζητηθεί το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο και να επιτευχθεί ο -ακόμη- πιο ανθρωπιστικός προσανατολισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε προσωπικό επίπεδο, η σημερινή ημέρα αποτελεί εξαιρετική αφορμή για να κάνεις μια mini αποτίμηση της ζωής σου και να καταλάβεις ποια πράγματα, καταστάσεις κι άνθρωποι μπορούν να σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο. Κι επειδή η ζωή είναι μικρή, καλό είναι, να διεκδικείς την ευτυχία σου. Να έχεις υπόψιν σου, ότι η ευτυχία δεν είναι μία κατάσταση Νιρβάνας! Δεν γίνεται να είσαι ευτυχισμένος κάθε μέρα, όλη μέρα. Η ευτυχία βρίσκεται συνήθως σε στιγμές/καταστάσεις της ζωής σου. Η ευτυχία είναι “άυλη”, και δεν συνδέεται αποκλειστικά με την απόκτηση υλικών αγαθών. Δεν έχει “ταμπελάκι” τιμής! Είναι όμως, από τις πιο “ακριβές” και σημαντικές καταστάσεις που μπορεί να ζήσεις!

Για αυτό “κυνήγησε” τους στόχους, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου! Κάνε όλα εκείνα που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο! Αν περνά από το χέρι σου, προσπάθησε να κάνεις και τους δικούς σου ανθρώπους ευτυχισμένους. Και μην ξεχνάς, ότι για να μπορέσεις να επιτύχεις τα παραπάνω, θα πρέπει να ζεις σε μια χώρα που διαθέτει τις προδιαγραφές και το “πρόσφορο” έδαφος για να έχεις τη δυνατότητα να τα καταφέρεις. Η χώρα σου θα πρέπει να διακρίνεται από τον ανθρωπιστικό της χαρακτήρα, και την ευαισθησία της για το “κοινωνικό γίγνεσθαι”. Κι επειδή κι εσύ είσαι πολίτης της χώρας σου, μην είσαι απαθής, ασχολήσου! Πάρε μέρος σε όποια, ανακύπτουσα, κοινωνικού περιεχομένου πρωτοβουλία για την οποία ενημερώνεσαι. Μη μένεις αδρανής! Η αδράνεια ισοδυναμεί με στατικότητα, και η στατικότητα δεν μπορεί να κάνει κανέναν ευτυχισμένο. Να θυμάσαι ότι η ευτυχία σου είναι στα δικά σου χέρια. Διεκδίκησε την!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;