15 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις το εργασιακό στρες!

εργασιακό στρες

Το εργασιακό στρες είναι μια ύπουλη και συνήθης “ασθένεια” των ημερών μας. Έρχεται στη ζωή μας και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε την πηγή του ή ακόμα και την ύπαρξή του.

Αν στην παρούσα λοιπόν φάση της ζωής σου βιώνεις το εργασιακό άγχος, δες τις συμβουλές που παρατίθενται εν συνεχεία, και προσπάθησε να το χειριστείς και γιατί όχι να το αντιμετωπίσεις τελείως.

1. Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να αναγνωρίσεις τα συμπτώματα του στρες.

2. Προσπάθησε να πας στη δουλειά με καλή διάθεση και αφιέρωσε χρόνο κατά την προετοιμασία.

3. Κάνε διάλειμμα στην δουλειά όταν το χρειάζεσαι και να κάνεις διάλειμμα για φαγητό με συνεργάτες που νιώθεις άνετα.

4. Η σωματική άσκηση είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο κατά του στρες.

5. Να ασχολείσαι μ’ ένα πράγμα κάθε φορά. Οργάνωσε το χρόνο και τη δουλειά σου. Μάθε να ιεραρχείς τις προτεραιότητές σου.

6. Αντιστάσου στην τελειομανία και την εργασιομανία.

7. Ξέφυγε όσο συχνότερα μπορείς από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Βγες με φίλους για μια βόλτα, διάβασε ένα καλό βιβλίο, δες μια ταινία, ή άκουσε λίγη μουσική.

8. Στο τέλος της ημέρας κάνε μια γρήγορη ανασκόπηση των πραγμάτων που έχεις ολοκληρώσει και βάλε σε μία σειρά αυτά που έχεις να κάνεις για αύριο, με την ησυχία σου.

9. Βρες την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Ασχολήσου με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν περισσότερο και απόφυγε, όσο είναι δυνατό, να φορτώνεσαι με δουλειά στο σπίτι.

10. Ακολούθησε μια σωστή και υγιεινή διατροφή.

11. Χρειάζεσαι όχι μόνο επαρκείς ώρες ύπνου και ξεκούρασης αλλά και καλή ποιότητα ύπνου! Γι’ αυτό όταν κοιμάσαι φρόντισε να απενεργοποιείς τηλέφωνα και να κλείνεις τουλάχιστον ένα οχτάωρο, για να αναπληρώσεις τις δυνάμεις σου και να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες του “αύριο”.

12. Κατέγραψε τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί (αυτό συνήθως το λένε και οι ψυχολόγοι). Αυτή η πρακτική σε βοηθά να αλλάξεις τις αρνητικές με άλλες, θετικές σκέψεις.

13. Κατέφυγε σε τεχνικές χαλάρωσης (αν το κρίνεις απαραίτητο).

14. Να εξωτερικεύεις σε κοντινά σου πρόσωπα (συγγενείς, φίλους) ό,τι σε βασανίζει.

15. Να αποφεύγεις τους διαπληκτισμούς, αλλά να επιτρέπεις στον εαυτό σου να βγάζει την ένταση που συσσωρεύει. Μπορείς να εκτονώσεις τον θυμό σου με έναν πιο παραγωγικό τρόπο, κάνοντας κάποια σωματική άσκηση για παράδειγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;