Μήπως βλέπεις πολλές σειρές στην τηλεόραση; Δες τι υποδηλώνει για τον χαρακτήρα σου!

τηλεόραση και προσωπικότητα - μοναξιά - κατάθλιψη

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν των ΗΠΑ, τα άτομα που παρακολουθούν για πολλές και συνεχείς ώρες τηλεοπτικές σειρές στην τηλεόραση είναι πιο πιθανό να αισθάνονται μοναχικά και να πάσχουν από κάποιας μορφής κατάθλιψη.

Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 300 άτομα, ηλικίας από 18 έως και 29 ετών. Οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες για τις συνήθειές τους στην παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών και για την ψυχική τους διάθεση.

Διαπίστωσαν έτσι, ότι οι πιο μοναχικοί και καταθλιπτικοί άνθρωποι ήταν πιο πιθανό να παρακολουθούν τηλεοπτικές σειρές την μία μετά την άλλη, επί πολλές ώρες κάθε φορά. Και διέκριναν ότι αυτό συνέβαινε επειδή προσπαθούσαν, ασυνείδητα ή όχι, να αποσπάσουν τις σκέψεις τους από το γεγονός ότι ένιωθαν μοναχικά ή από τα συμπτώματα κατάθλιψης που είχαν.

Επίσης, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν μειωμένο αυτοέλεγχο ήταν πιο πιθανό να στηθούν με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση, αφού δεν μπορούσαν να σταματήσουν ακόμα και όταν ήξεραν ότι είχαν άλλες εργασίες ή υποχρεώσεις να ολοκληρώσουν.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Yoon Hi Sung, υποστηρίζει ότι η φυσική κόπωση και η παχυσαρκία είναι δύο ακόμα παράγοντες που συμβαίνει αυτό. Επισήμανε, δε, ότι το φαινόμενο των ατόμων που παρακολουθούν για πολλές ώρες τηλεοπτικές σειρές έχει αυξηθεί και αποτελεί αιτία ανησυχίας για τους επιστήμονες παγκοσμίως.

Η έρευνα αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Επικοινωνίας (International Communication Association) που θα γίνει στο τέλος Μαΐου στο Πουέρτο Ρίκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;