Σεξ και περίοδος: Όλη η αλήθεια για το τι ισχύει τελικά!

σεξ κατά την έμμηνο ρύση

Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναρωτηθεί, και το συζητάμε και με γνωστούς μας, αν τελικά επιτρέπεται η γυναίκα να κάνει σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου. Το απολαμβάνουν άραγε εξίσου και οι δύο σύντροφοι; Ενέχει κινδύνους η συγκεκριμένη πρακτική, ή πρόκειται απλώς για μια παρεξήγηση; Η επιστήμη μας λύνει όλες τις απορίες και ρίχνει φως στην ασάφεια που υπήρχε επί του θέματος εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με την ιατρό Tara Ford από το Ιατρικό Κέντρο για τη Γυναικεία Σεξουαλικότητα στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει λόγος να απέχει η γυναίκα από το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου, αρκεί να νιώθουν άνετα τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της!

Επειδή οι γυναίκες συχνά ανησυχούν μήπως λερώσουν τα σεντόνια τους, μπορούν να απλώσουν μια πετσέτα επάνω στο κρεβάτι ή να απολαύσουν τη σεξουαλική πράξη στο ντους, για να αποβάλλουν αυτό το άγχος.

Εάν τώρα κατά την διάρκεια της πράξης ή και μετά το σεξ, η γυναίκα παρατηρήσει μάζες αίματος με σκούρο κόκκινο ή καφετί χρώμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πρόκειται απλώς για αίμα και κύτταρα που απορρίπτονται από τα τοιχώματα της μήτρας.

Αρκετές μάλιστα φαίνεται να είναι οι γυναίκες που δηλώνουν ότι έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση από την τρίτη μέρα της περιόδου τους και μετά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται σε αυτό το στάδιο του κύκλου. Σχετικές μελέτες δείχνουν επίσης ότι ένας οργασμός μπορεί να βοηθήσει να υποχωρήσουν οι κράμπες της περιόδου!

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της περιόδου, οπότε το προφυλακτικό καθίσταται απαραίτητο. Μπορεί η ωορρηξία να συμπίπτει με το τέλος της περιόδου και επίσης το σπέρμα του άντρα παραμένει ενεργό μες στον γυναικείο οργανισμό για 3-5 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
4'
14 - 11
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;