Δεν ήταν κακός αλλά ούτε Ολυμπιακός, της Εμμανουέλας Μαλαίνου
Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν ανέχεται άλλα λάθη. Ας εισακουστεί.

Kostas-Mitroglou-458181

Αποχαιρετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος ο Ολυμπιακός, δυστυχώς όχι με το κεφάλι ψηλά. Ήταν λίγος. Και άτυχος αλλά δεν έχει νόημα να κατηγορούμε την τύχη.

Από τα τελευταία παιχνίδια του προπονητού κου Μίτσελ μέχρι και σήμερα ο Ολυμπιακός παρουσιάζει μια σταθερή καθοδική πορεία όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ο προπονητής θεωρήθηκε υπεύθυνος, καθώς ‘’δεν είχε τακτική, σύστημα και δεν μπορούσε να κουμαντάρει τις βεντέτες της ομάδος’’. Ήρθε άλλος προπονητής. Η κατάσταση αντί να βελτιωθεί επιδεινώθηκε. Η ομάδα δεν έχει καμία συνοχή, οι παίχτες δε δείχνουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, άτακτες πάσες, μόνιμη λύση η επιστροφή της μπάλας στον Ρομπέρτο, καμία διάθεση για δημιουργία ευκαιριών. Αυτές είναι μερικές φράσεις στις οποίες συνοψίζεται η εικόνα της ομάδος. Ας περιμένουμε, ωστόσο. Ας δώσουμε στον κο Περέιρα το χρόνο που ζήτησε κι ας κρίνουμε τότε τα πεπραγμένα του, όταν δε θα υπάρχει πια δικαιολογία.

Λείπει το πάθος, η ψυχή από τους παίχτες. Κι όταν συμβαίνει αυτό, ο προπονητής δεν έχει πολλά περιθώρια. Ο κος Μίτσελ είχε πει ‘’Έχω κάνει τα πάντα γι’ αυτήν την ομάδα. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να μπω στο γήπεδο να παίξω’’. Δεν ευθύνεται επομένως για όλα ο προπονητής. Πολλοί κατηγορούν τους παίχτες για αδιαφορία και οκνηρία. Κατά τη γνώμη μου είναι χαζό να μην κάνει κάποιος τη δουλειά του επειδή ‘’βαριέται’’. Είναι επαγγελματίες και δεν είναι λογικό να ρισκάρουν τη συνέχεια της καριέρας τους και τις μελλοντικές μεταγραφές τους επειδή βαριούνται.

Τέλος, μια αναφορά στο…’’φαινόμενο’’ Μήτρογλου. Είναι πολύ λίγος για τον Ολυμπιακό. Και δεν έχουν σημασία τα πλασεδάκια που καταλήγουν σε γκολ, γιατί αν είχαν θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι κι από την παρούσα εικόνα της ομάδος. Ο συγκεκριμένος παίχτης έβγαζε μάτια στον Ατρόμητο. Από τη στιγμή που επέστρεψε –πολλά υποσχόμενος- στον Ολυμπιακό, έχει προσφέρει εύκολα γκολ –με ελάχιστες εξαιρέσεις, πχ κεραυνός στο ΟΑΚΑ με ΑΕΚ- και τίποτ’ άλλο. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι το λεγόμενο ΄΄πάρ’ το βάλ’ το’’. Τις περισσότερες φορές όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Ο επιθετικός πρέπει να έχει και καλή υποδοχή και να μπορεί να ελιχθεί μεταξύ των αντιπάλων. Ένα δυνατό κορμί, το οποίο ο αντίπαλος δεν μπορεί εύκολα να ρίξει κάτω, είναι πολύ καλό αλλά όχι και επαρκές. Δε δουλεύει αρκετά; δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω; Ό,τι και να συμβαίνει πρέπει να διορθωθεί είτε με βελτίωση του ιδίου –αν αυτή είναι δυνατή- είτε με αντικατάστασή του. Τον ευχαριστούμε για τα γκολ που έχει προσφέρει στην ομάδα αλλά κι άλλοι παίχτες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει τα ίδια. Το ζήτημα είναι το παραπάνω που περιμένει κανείς αναλογιζόμενος τη φήμη του.

Το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά είναι ότι έχουν γίνει λάθη. Λάθη από τη διοίκηση, λάθη από τους παράγοντες, λάθη από τους παίχτες. Τα λάθη είναι για να γίνονται αλλά και για να διορθώνονται. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν ανέχεται άλλα λάθη. Ας εισακουστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;