Κριτική της ταινίας: Τετάρτη 04:45

 

Η ταινία Τετάρτη 04:45, της οποίας το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξης Αλεξίου, αποτελεί μια ελληνογερμανική παραγωγή, στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Τζουμάκης, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιώργος Συμεωνίδης, Αδάμ Μπουσδούκος (Soul Kitchen), Μίμι Μπρανέσκου, Νικολίτσα Ντρίζη και Χριστίνα Δενδρινού.

Πρόκειται για μια ταινία που διαδραματίζεται έχοντας ως background την Αθήνα της κρίσης. Είναι ένα θρίλερ, στο οποίο έχουν ενορχηστρωθεί με δεξιοτεχνία κάποια στοιχεία μαύρου χιούμορ, που εκτονώνουν την ένταση της πλοκής, στα σημεία όπου είναι απαραίτητο, ώστε να αποφορτίζεται ο θεατής. Υπάρχουν σκηνές δράσης που είναι ευχάριστα πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του Ελληνικού κινηματογράφου, και “καλοκουρδισμένες” σκηνοθετικά. Η γλώσσα του σεναρίου είναι βίαια ρεαλιστική, και η πλοκή του εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Στην ταινία αποτυπώνονται πολλά, και διαχρονικά επίκαιρα θέματα όπως τα μεγάλα οικονομικά χρέη, η τοκογλυφία, τα ναρκωτικά, ο ρατσισμός, η ενδοοικογενειακή αποξένωση, ακόμη και η εσφαλμένη και υπέρμετρα αυστηρή διαπαιδαγώγηση παιδιών εντός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος σε σημείο που να επηρεάζεται η διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, και οι μετέπειτα επιλογές τους ως ενήλικες.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Στέλιος Μάινας, αποδεικνύεται αντάξιος των απαιτήσεων του ρόλου του. Ενός ρόλου που χαρακτηρίζεται από έντονες ψυχικές διακυμάνσεις, και τον οποίο επιτυγχάνει να αποδώσει με μια πηγαία δωρικότητα και χωρίς ίχνος υπερβολής.

Ο χαρακτήρας που υποδύεται, ο Στέλιος Δημητρακόπουλος, είναι ένας άνθρωπος που αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να ανοίξει ένα μαγαζί με ζωντανή τζαζ σκηνή. Και το έκανε. Μόνο που στο μεσοδιάστημα αναγκάστηκε να δανειστεί ένα χρηματικό ποσό από έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ, και τώρα καλείται να ξεχρεώσει αυτό το ποσό ποικιλοτρόπως. Προσπαθώντας να κρατήσει το μαγαζί του ανοιχτό, και το όνειρό του ζωντανό, παράλληλα έχει “χάσει” τον εαυτό του. Έχει ακολουθήσει ένα lifestyle που συνάδει με τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα της ευτυχίας (ακριβό σπίτι, αυτοκίνητο, μία σύζυγο, δύο παιδιά), αλλά παράλληλα έχει αποζητήσει άλλες “διεξόδους”(εξωσυζυγική σχέση, ναρκωτικά) από την τόσο αρμονικά -φαινομενικά τουλάχιστον- πλασμένη ζωή του. Όταν “γυρνάει ανάποδα ο κόσμος του” καλείται να αποφασίσει αν θα “γυρίσει κι αυτός ανάποδα μαζί του”. Ο ήρωας αναγκάζεται να πάρει δύσκολες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον το δικό του, αλλά και της οικογένειάς του. Όταν η λογική συγκρούεται με την προσωπική ηθική. Όταν ο πρωταγωνιστής πρέπει να αποφασίσει αν το αρχικό του όνειρο αξίζει τόσο ώστε να καταπατήσει τα πιστεύω του, κι όλα όσα τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο. Αν θα αναλάβει τις ευθύνες του, αφού προηγουμένως συνειδητοποιήσει ποιες είναι αυτές.

Είναι μια ταινία που αξίζει να δεις! Θα σε κρατήσει σε αγωνία και εγρήγορση μέχρι το τέλος, και θα σε κάνει να διερωτηθείς τι θα έκανες εσύ αν βρισκόσουν σε ανάλογη περίσταση. “Τροφή για σκέψη”.

Η ταινία “Τετάρτη 04:45” πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Μαρτίου από τη Feelgood.

Δες επίσης την υπόθεση και το trailer της ταινίας.

Δες εδώ photos από την ταινία:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;