Selma: Μπορεί ένα όνειρο να αλλάξει τον κόσμο; [info-trailer]

Με δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας & Καλύτερου Τραγουδιού), η ταινία μας μεταφέρει σε μία ταραγμένη περίοδο, στη δεκαετία του ’60, παρουσιάζοντας τους αγώνες που έκανε ο μεγάλος αγωνιστής Μάρτιν Λούθερ Κινγκ καθώς και τη πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσε από την πόλη Σέλμα ως την Αλαμπάμα προκειμένου να αναγνωριστούν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των μαύρων.

Την άνοιξη του 1965, μια σειρά από δραματικά γεγονότα άλλαξαν την πορεία της Αμερικής και τη σύγχρονη αντίληψη σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών.

Θαρραλέοι διαδηλωτές, όπως ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, προσπάθησαν αρκετές φορές να προβούν σε ειρηνική πομπή από την πόλη Σέλμα έως το Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα διεκδικώντας το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ψήφου.

Οι συγκλονιστικές αντιπαραθέσεις, η θριαμβευτική πορεία και η ψήφιση του νόμου περί Selma: Μπορεί ένα όνειρο να αλλάξει τον κόσμο; [info-trailer]δικαιωμάτων το 1965, είναι πλέον ένα ανεξίτηλο μέρος της Ιστορίας. Η ανθρώπινη ιστορία όμως της Selma – από τις πολιτικές μάχες στις αίθουσες της εξουσίας μέχρι την πίστη των ανθρώπων και τους αγώνες που έδωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ – δεν είχε προβληθεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Το “Selma” της Άβα ΝτυΒερνέ συγκεντρώνει τη δύναμη όλων αυτών που κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτή την πολυαναμενόμενη ταινία με μία ασυμβίβαστη αμεσότητα. Η ταινία καταγράφει μια σειρά από εκπληκτικές ιστορικές λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων και της έντονης, εχθρικής σχέσης μεταξύ του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Πρόεδρου Λίντον Τζόνσον, την ανησυχητική εμπλοκή του FBI και το άρρηκτο πνεύμα των απλών, καθημερινών ανδρών και γυναικών, οι οποίοι θυσιάστηκαν και παρέμειναν ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό.

Αυτό που προέκυψε από αυτές τις ιστορικές λεπτομέρειες είναι ένα ζωντανό μωσαϊκό εκείνης της περιόδου και η ανάδευση του ταξιδιού ενός ανθρώπου που θέλησε να βρει το δρόμο του μέσα από αμφιβολίες και τρομακτικά εμπόδια, όχι μόνο  προς την ηγεσία, αλλά και τη σύμπνοια που απαιτείται για να επιτευχθεί μία πραγματική αλλαγή στον κόσμο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;