Καιρός: Αφρικανική σκόνη και καταιγίδες
Πηγή φωτογραφίας: ΈΘΝΟΣ
Πηγή φωτογραφίας: ΈΘΝΟΣ

Η Αφρικανική σκόνη έχει υπερκαλύψει τον Αττικό ουρανό λόγω των θυελλωδών νοτιάδων που πνέουν σε μεγάλη ένταση από χθες το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντικά τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Οι θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι -έως και 10 μποφόρ στο Αιγαίο- αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας οι αραιές νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά αναμένονται σποραδικές βροχές που θα ενταθούν. Το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ως 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η εικόνα θα είναι καλύτερη, με σποραδικές μόνο βροχές θα προβλέπονται σε μερικές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ως 3 μποφόρ και ο υδράργυρος αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 9 και 15 βαθμών Κελσίου.

Στην Κεφαλονιά που συνεχίζει να διορθώνει τα τραύματα που άφησε η επίσκεψη του Εγκέλαδου, αναμένονται πυκνές νεφώσεις και τοπικά βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και ίσως υπάρξουν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι ως 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται στους 13 – 16 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο η κατάσταση του καιρού θα βελτιωθεί, με αραιές νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά κι εκεί θα σημειωθεί βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί με ένταση ως 5 μποφόρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
9'
15 - 17
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;