The Economist: «Εμπρός Άνγκελα, φτιάξε μου τη μέρα»

newego_LARGE_t_1101_54458211

Ένα ιδιαίτερο εξώφυλλο επέλεξε το γνωστό περιοδικό “The Economist”. Στο εξώφυλλο του περιοδικού παρουσιάζεται η Αφροδίτη της Μήλου η οποία κρατάει ένα πιστόλι.

Η πολιτική κόντρα της Ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων και κυρίως τον Ευρωπαϊκό τύπο.

Με τον τίτλο «Εμπρός Άνγκελα, φτιάξε μου τη μέρα» το καυστικό δημοσίευμα του Χάρι Κάλαχαν σχολιάζει την Ελληνική πρόκληση στην Γερμανία και το ευρώ.

Πιο αναλυτικά το δημοσίευμα τονίζεται ότι: 

«Ήταν στην Ελλάδα που πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε η καταχθόνια ευρωκρίση. Επομένως είναι κλασικά ταιριαστό να είναι η Ελλάδα η χώρα από όπου θα ξεκινήσει η λύση – χάρη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου»

«Απαιτώντας ένα μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους και υποσχόμενος μείωση των δημόσιων εξόδων, ο κ. Τσίπρας έχει βάλει στο τραπέζι την μεγαλύτερη ως τώρα πρόκληση για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα – και, επομένως, για την Άνγκελα Μέρκελ, τη γερμανίδα καγκελάριο που έχει βάλει όλη την ήπειρο στο μονοπάτι της λιτότητας»

Η ιστορία του ευρώ είχε πάντα στόχο να αναβάλει τον πόνο, τώρα όμως η μάχη δεν έχει να κάνει με την οικονομία, αλλά με την πολιτική – και ο συμβιβασμός μπορεί να είναι πολύ πιο επώδυνος»

«Ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο σε δύο σημαντικά πράγματα και άδικο σε ένα: Έχει δίκιο ότι η ευρωπαϊκή λιτότητα είναι υπερβολική και ότι η μέχρι τώρα πολιτική της Μέρκελ την επιβάρυνε ακόμη περισσότερο. Επίσης έχει δίκιο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί. Αλλά έχει δίκιο στο να ζητά να εγκαταλειφθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, επαναπροσλαμβάνοντας τους δημοσίους υπαλλήλους και εγκαταλείποντας τις ιδιωτικοποιήσεις»

«Στο τέλος, είναι πιθανό η Ελλάδα να πιέσει την Ευρώπη να πάρει μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις. Με λίγη τύχη το αποτέλεσμα να είναι θετικό: ο Αλέξης Τσίπρας να εγκαταλείψει τον τρελό σοσιαλισμό και να πραγματοποιήσει κάποιες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ως αντάλλαγμα για μια ελάφρυνση του χρέους. Όσο όμως η Μέρκελ συνεχίζει να ανθίσταται στην ανάγκη ανάπτυξης και μείωσης της λιτότητας, το κοινό νόμισμα της Ευρώπης δεν έχει πολλές πιθανότητες επιβίωσης. Και ο μεγαλύτερος χαμένος αν συμβεί αυτό είναι η ίδια η Γερμανία»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;