Διαγωνισμός Imagine Cup 2015: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχών!

Screen Shot 2015-01-30 at 7.20.24 PM

Το Imagine Cup, ο ετήσιος διαγωνισμός της Microsoft που προάγει την νεανική καινοτομία, ενθαρρύνει και φέτος μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, διεκδικώντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση και σημαντικά έπαθλα.

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, όσοι νέοι ενδιαφέρονται και είναι άνω των 16 ετών μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού, Imagine Cup, και να δηλώσουν συμμετοχή στον κορυφαίο διαγωνισμό τεχνολογίας. Φέτος, το χρηματικό ποσό που θα διεκδικήσουν οι μεγάλοι νικητές των Παγκόσμιων Τελικών φέτος υπερβαίνει τα 750.000 δολάρια.

Οι συμμετέχοντες, όπως κάθε χρόνο, θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 3 βασικές κατηγορίες, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη των ικανοτήτων τους με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων τεχνολογιών. Μαθητές και οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για όποια κατηγορία τους ταιριάζει περισσότερο, αφού είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να καλύπτουν τα διαφορετικά ενδιαφέροντά τους, και είναι οι εξής:

Games: Απευθύνεται στους λάτρεις του Game Development. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διακριθούν σχεδιάζοντας ένα παιχνίδι πάνω στην αγαπημένη τους πλατφόρμα Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK. Να σημειώσουμε ότι το 2014, το παιχνίδι Dementia της ελληνικής ομάδας Genesis Game Studios αναδείχθηκε μέσα στα 10 καλύτερα παγκοσμίως.

World Citizenship: Μια μοναδική ευκαιρία για όσους θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν με βάση την προοπτική που μπορεί να έχει η εφαρμογή τους στην λύση των μεγαλύτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα.

Innovation: Ο διαγωνισμός αυτός αναδεικνύει τις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και τα πιο εξελιγμένα εργαλεία της Microsoft.

Οι ελληνικοί τελικοί στις κατηγορίες Game, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου 2015, στα γραφεία της Microsoft Ελλάς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο www.imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου και στη συνέχεια να καταθέσουν τα demos/prototypes των προτάσεων τους, καθώς επίσης και την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι και τις 10 Απριλίου στο icgr@microsoft.com.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες, οι οποίες και θα προκριθούν στους ελληνικούς τελικούς. Εκεί, θα ανακηρυχθούν 3 νικήτριες ομάδες (μία από κάθε κατηγορία), οι οποίες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να διαγωνιστούν στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς, που θα γίνουν τον Μάιο του 2015.

Περισσότερες από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς, θα προκριθούν στους Παγκόσμιους Τελικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τέλη Ιουλίου του 2015, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δηλώστε σήμερα κιόλας συμμετοχή στο www.imaginecup.com και διεκδικήστε τη θέση σας στο μεγαλύτερο διαγωνισμό νεανικής καινοτομίας και τεχνολογίας που έγινε ποτέ!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας το διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα StudentGuru, την επίσημη ελληνική κοινότητα του Imagine Cup, όπου θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με άλλους διαγωνιζόμενους, να διαμορφώσετε την ομάδα σας, και να είστε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ελληνική ομάδα του Imagine Cup στο icgr@microsoft.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;