Food And Drink: Λάδι και ρίγανη,  το νέο πολυσυζητημένο ψητοπωλείο των νοτίων προαστίων

ladiriganikedriki2

Όσοι έχουν τιμήσει έστω και μια φορά κάποιο από τα “Λάδι και Ρίγανη” -τα οποία, δικαίως συνεχώς εξαπλώνονται εντός και εκτός συνόρων- γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα μαγαζί που το όνομά του κουβαλά μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας του.

Κάτι από ελληνικό χωριό, κάτι από φρεσκάδα, κάτι από περιποίηση που θυμίζει γιαγιά, όλα παίρνουν σάρκα και οστά στα πιάτα (μικρά και μεγάλα, αναλόγως με τις ορέξεις) που ετοιμάζει για σένα το “Λάδι και Ρίγανη” της Μεταξά.

Με το ελληνικό σουβλάκι της αλυσίδας να κάνει διεθνή “καριέρα” στο εξωτερικό, μιας και η χάρη του έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια σε περιοχές όπως το Λονδίνο, το  Μπέρμιγχαμ, το Essex, τη Σόφια και τη Λεμεσό, δεν προκαλεί έκπληξη που το κατάστημα εξαπλώνεται -και ανανεώνεται – και στα πάτρια εδάφη. Μετά από τη Θεσσαλονίκη και το Mall (Μαρούσι), το κατάστημα επιστρέφει στη Γλυφάδα. Το ψητοπωλείο ναι μεν προϋπήρχε, όμως πλέον, ανανεωμένο και πλήρως ανακαινισμένο, υπόσχεται να αναζωογονήσει τα σαγόνια μας με τις λαχταριστές του γεύσεις.

ladirigani6

Η μεταφορά των προϊόντων μπορεί να γίνεται στο άψε σβήσε, όμως στο”Λάδι και Ρίγανη” όλα θέλουν τον χρόνο τους. Φυσικά και ο πελάτης που θα έρθει πεινασμένος και (συνήθως) βιαστικός θα θέλει να πάρει το καλαμάκι του και να φύγει, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να το βρει έτοιμο. Θα θυσιάσει λίγα από τα λεπτά του για να περιμένει να ψηθεί μπροστά του, με την εγγύηση να είναι πάντα φρέσκο και ζουμερό.

Τα ατού του μενού

Στο ψητοπωλείο αυτό, οι μικρές λεπτομέρειες στα προϊόντα του κάνουν τη διαφορά. Εκτός από τα σουβλάκια του, τα οποία προέρχονται από χοιρινά που μεγαλώνουν στην ελληνική ύπαιθρο στην περιοχή της Κορινθίας, αγαπάμε την πίτα στα κάρβουνα από καλαμποκίσιο και σταρένιο αλεύρι χωρίς προσθήκη λίπους ή λαδιού κατά το ψήσιμο, το φρέσκο ψητό μανιτάρι στην θράκα, το σουβλάκι χαλούμι στα κάρβουνα αλλά και το συνδυασμό και των δύο στη γνωστή λαδοριγανόπιτα.

Οι σάλτσες είναι από μόνες τους ένα κεφάλαιο. Όλες δικής τους συνταγής, μοιάζουν λες και φτιάχτηκαν αποκλειστικά για να μας τρέχουν τα σάλια: Προτίμησε φέτα ντιπ πάνω σε φρέσκιες τηγανιτές πατάτες αλλά και μουσταρδομαγιονέζα για πολλές βούτες. Την τελευταία, πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν, λίγοι τα κατάφεραν.

Γίνεσαι άρχοντας μόνο με ένα σουβλάκι

Το “Λάδι και Ρίγανη” είναι ίσως το μόνο κατάστημα στα νότια που θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις ως ένα fast casual ψητοπωλείο. Ο πελάτης δηλαδή έχει τη δυνατότητα να πάρει το σουβλάκι του και το σνακ, να το φάει σε ένα από τα stand του καταστήματος με τα σκαμπό ή όρθιος και να συνεχίσει τη μέρα του. Εδώ δεν παίζει φόβος για το αν θα πρέπει να κάτσεις σε τραπέζι, άρα θα “πρέπει” να το συνοδέψεις με μια σαλάτα ή ένα αναψυκτικό, γιατί πολύ απλά, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία του. Ουσιαστικά, έχει στηθεί σε διεθνή πρότυπα που όμως έχει έρθει αριστοτεχνικά και σταδιακά στα μέτρα της ελληνικής αγοράς.

ladirigani7

Εδώ θα δεις καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, δικηγόρους με το κουστούμι και τη γραβάτα τους, να περνούν, να τρώνε ένα γύρο χοιρινό από όλα στο όρθιο και να αποχωρούν μέσα σε 5 λεπτά για τη δουλειά τους. Αν πάντως θες να ξαποστάσεις λίγο παραπάνω, υπάρχει ένα τραπέζι το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα αλλά θα χρειαστείς κι εδώ λίγη υπομονή γιατί σπανίως θα το βρεις άδειο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα περάσεις από τη Μεταξά, ξέρεις πού θα κάνεις την πιο (σύντομη) χορταστική σου στάση.

Λάδι και Ρίγανη, Ιωάννου Μεταξά 3, Γλυφάδα, τηλ. 210 8945940

Πηγή: Nou-pou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;