To βράδυ του Σαββάτου πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε ηλικία 68 ετών.

Λίγα λόγια για τη ζωή και την καλλιτεχνική του πορεία:
Ο Ντέμης Ρούσσος, το πλήρες όνομά του ήταν Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του Γεώργιος και Όλγα ήταν Έλληνες της Αιγύπτου. Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια. Ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του κατά την περίοδο των αναταραχών στο Σουέζ. Η μητέρα του, μάλιστα, Όλγα, ήταν γνωστή καλλιτέχνης, που είχε το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.

Μετά από την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα, ξεκινώντας με τους “The Idols”  όταν ήταν 17 ετών. Έπειτα πήγε με το συγκρότημα “We Five” χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη επιτυχία. Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968, με το συγκρότημα “Aphrodite’s Child” αρχικά στα φωνητικά, κι εν συνεχεία ως μπασίστας.

Η ιδιαίτερη φωνή του οδήγησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο 666, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Μετά από τη διάλυση των “Aphrodite’s Child”, συνέχισε κάνοντας σόλο καριέρα. Πολ΄θ γνωστοί δίσκοι του είναι ο “Sex Power” και ο “Magic”. Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το “Race to the End”, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar “Οι Δρόμοι της Φωτιάς”, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad.  Συμμετείχε επίσης και στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας “Blade Runner”.

Ο Ρούσσος άρχισε τη σόλο καριέρα του με το τραγούδι  “We Shall Dance”. Μετά από περιοδείες του στη νότια Ευρώπη έγινε ευρύτερα γνωστός ως κορυφαίος τραγουδιστής. Έφτασε στο ζενίθ της καριέρας του  δεκαετία του ’70, με πολλούς δίσκους που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Το τραγούδι του “Forever and Ever”, μάλιστα, ανέβηκε σε πολλά ευρωπαϊκά charts το 1973.

Η μουσική του πορεία είχε έντονες επιρροές από βετεράνους της rock και της folk, όπως ο Eric Clapton, η Joni Mitchell και ο Paul Simon.

Μεγάλες του επιτυχίες είναι τα: “My Friend the Wind”, “My Reason”, “Velvet Mornings”, “Goodbye My Love, Goodbye”, “Someday Somewhere”, “Lovely Lady of Arcadia”, “Lost in Love”.

Πολλά του τραγούδια κυκλοφόρησαν σε διάφορες γλώσσες σημειώνοντας  επιτυχία στις χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.
Στην Αμερική το “LP Demis” έγινε χρυσός δίσκος.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, παρασημοφορήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, από την Γαλλική Δημοκρατία, σε τελετή που έγινε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Ακούσε παρακάτω μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του:

1. “My Friend The Wind”

2. “My only fascination”

.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

3. “Mourir auprès de mon amour”

4. “Lovely sunny days”

5. “Un himno al amor”

6. “Island of love”

7. “When forever has gone”

8. “Stand by me”

9. “Someday Somewhere”

10. “We shall dance”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
80'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
76'
0 - 2
Κλα
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;