5 τρόποι για να διαχειριστείς την απόρριψη

81b9dcdd080e7c78987254305b71b08e

Κάθε άνθρωπος έχει έρθει αντιμέτωπος με την απόρριψη κάποια στιγμή στη ζωή του, είτε αυτή προέρχεται από ένα σύντροφο, είτε ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας.

Η απόρριψη φυσικά πονάει, όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε, ώστε να μη χάνουμε την αυτοπεποίθηση και τη δύναμή μας.

1. Όλοι οι άνθρωποι δέχονται απόρριψη

Κανένας άνθρωπος δεν έχει ανοσία στην απόρριψη. Είναι αδύνατο να μας αγαπούν και να μας εκτιμούν όλοι, οπότε αρκεί να εστιάζουμε σε όσους αξίζουν πραγματικά να είναι στη ζωή μας.

2. Μπορούμε να ζήσουμε και μετά την απόρριψη

Η ζωή συνεχίζεται! Ιδιαίτερα στην περίπτωση ερωτικής απογοήτευσης, η απόρριψη μοιάζει να είναι το τέλος του κόσμου. Η ευτυχία μας όμως δεν καθορίζεται από τη γνώμη ή τη στάση των άλλων, αλλά πηγάζει από την πίστη που έχουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας. Σίγουρα στην αρχή θα είναι δύσκολο, κανείς δεν λέει το αντίθετο. Αλλά με καθαρό μυαλό και λογικές σκέψεις, μπορείς να βάλεις τα πράγματα σε μία σειρά, να θέσεις νέους στόχους και να προχωρήσεις στην ζωή σου.

3. Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις των άλλων

Η άρνηση μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική στην περίπτωση της απόρριψης. Όπως εμείς έχουμε γνώμη, έτσι έχουν και οι άλλοι και σε πολλές περιπτώσεις δεν καταφέρνουμε τίποτα με την αμφισβήτηση.

4. Οι ευκαιρίες είναι ατελείωτες

Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο και να «αναβάλλουμε» τη ζωή μας περιμένοντας κάποιον να αλλάξει γνώμη. Όταν κλείνει μια πόρτα, μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο που θα μας δώσει νέα διέξοδο και προοπτική. Και όσον αφορά τον αισθηματικό τομέα να θυμάστε: υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια…

5. Αξίζει μία ακόμη προσπάθεια

Κανείς δεν είναι τέλειος, αν όμως κάποιοι εστιάζουν στα αρνητικά μας στοιχεία αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε ελαττωματικοί! Η απόρριψη μπορεί να μας διδάξει πώς να γίνουμε πιο δυνατοί για να πετύχουμε τους στόχους μας στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;