Voucher 2015: Το νέο πρόγραμμα που θα απορροφήσει 1000 ανέργους στην πληροφορική

computer_science

Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ιωάννη Πλακιωτάκη έγινε η παρουσίαση του νέου προγράμματος το οποίο αναμένεται να απασχολήσει 1000 ανέργους στον τομέα της πληροφορικής.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr γνώσεις στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, πρόκειται να αποκτήσουν χίλιοι άνεργοι , ηλικίας 18-24 ετών, από τις πέντε περιφέρειες της Β.Ελλάδας, στο πλαίσιο έργου που θα υλοποιήσει εντός του 2015 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). Από το έργο, που περιλαμβάνει κατάρτιση πιστοποίηση των γνώσεων των συμμετεχόντων, θα επωφεληθούν επίσης εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Η παρουσίαση του έργου υπό τον γενικό τίτλο «Δράσεις κατάρτισης , πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)», έγινε στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Το έργο αποτελεί σύμπραξη του ΣΕΠΒΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Περιλαμβάνει προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών, πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους ώστε να διευκολυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας στον τομέα των ΤΠΕ.

Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε ότι

“για πρώτη φορά το υπουργείο Εργασίας προχωρά στοχευμένα και εξειδικευμένα στο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης συνολικού ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για 15.000 ωφελούμενους σε τομείς όπως είναι η πληροφορική, τα Logistics, το λιανεμπόριο και το εξαγωγικό εμπόριο» ενώ ανακοίνωσε ότι «τα έργα του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος το οποίο εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες θα τρέξουν αμέσως και μέσα στον Ιανουάριο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;