Μια ιδιαίτερη συνταγή για μια πρωτότυπη Βασιλόπιτα που φεύγει από το συνηθισμένο.
Μια Βασιλόπιτα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς του Στ. Παρλιάρου από την εκπομπή “Γλυκές Αλχημείες” . Απολαύστε τη και Καλή Χρονιά.
Υλικά συνταγής
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
250 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
125 γρ. αμύγδαλο αλεσμένο
125 γρ. φιστίκι Αιγίνης αλεσμένο
300 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
200 γρ. αμαρέτο
Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο αμαρέτο και τα αφήνουμε 30′ να μουλιάσουν. Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέστουμε και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και χτυπάμε 1′-2′ ακόμα να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα ξερά φρούτα με το αμαρέτο και ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέϊκιν και μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε 5′ να σταθεί, τη βγάζουμε από το ταψί και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις μισοκρυώσει, τη γυρίζουμε από την ανάποδη πλευρά, βάζουμε το φλουρί. Τη τοποθετούμε από τη κανονική της πλευρά σε πιατέλα τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη γράφουμε το έτος με λίγη λιωμένη σοκολάτα σε κορνέ ή στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα στολίδια της αρεσκείας μας.
Καλή Χρονιά!!!
Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
05-02-2024
Άγιος Δημήτριος Αττικής