Πυρκαγιά Norman Atlantic: Επιβεβαιώθηκε η είδηση για νεκρό (συνεχής ενημέρωση)

Δείτε ακόμα: Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το Norman Atlantic

12:55. Δυστυχώς πριν από λίγο περισυνελέγησαν τέσσερις νεκροί από τη θάλασσα. Συνολικά έχουν διασωθεί 345 άτομα σε σύνολο 478 επιβαινόντων

11:21. Μέχρι στιγμής οι διασωθέντες από το Νorman Atlantic φτάνουν τους 324 ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιχείρησης διάσωσης και των υπολοίπων που παραμένουν στο κατάστρωμα του πλοίου.

03:30. Σε εξέλιξη διαδικασία μετεπιβίβασης των επιβατών του Νοrman Atlantic σε ιταλικό πλοίο.
Στους 179 έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο αριθμός των διασωθέντων

20:30.  Έλληνας ο νεκρός από το Norman Atlantic.

Νίκος Δένδιας: “Στην περιοχή επιχειρούν 8 μικρά ελικόπτερα και ένα μικρό ελληνικό Super Puma. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη καταιγίδα ανάμεσα στο πλοίο και τα ελληνικά ελικόπτερα που βρίσκονται στην Κέρκυρα”

Βαρβιτσιώτης: “Δέκα εμπορικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή. Θεωρούμε ότι είναι μια από τις πιο σύνθετες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, την οποία έχουμε αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια. Η τελική απόφαση για το πού θα πάει το πλοίο, θα παρθεί από τις ιταλικές αρχές. Αν χρειαστεί θα γίνει μαζική εκκένωση του πλοίου.”

18:32. Το πλοίο Norman Atlantic έχει παραδοθεί στις φλόγες με 478 επιβάτες.

Το πλοίο παραδόθηκε στις φλόγες την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ανκόνα ενώ αυτό έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών, κοντά στην Κέρκυρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής – Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Νίκος Λαγκαδιάνος δήλωσε: “Έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 156 άτομα. Επιβεβαιώθηκε από τις ιταλικές αρχές ότι ανασύρθηκε ένας άνδρας νεκρός. Είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα διάσωσης. Διασώθηκε η γυναίκα του.

O καιρός παραμένει κακός, παρότι έχουν κοπάσει η άνεμοι, που πια φτάνουν τα 7 μποφόρ και η βροχή έχει επίσης σταματήσει.

Ένα ελικόπτερο Super Puma που σηκώθηκε από το Άκτιο, προσπαθεί παρά τις κακές καιρικές συνθήκες να φτάσει στην περιοχή. Δυο ελικόπτερα Sikorsky που “σηκώθηκαν” από την Κέρκυρα, δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το φλεγόμενο πλοίο και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω!


Δείτε αναλυτικά τι έχει γίνει από το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
2'
65 - 56
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;