Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Μεταπτυχιακό 2015 στις

Εγκρίσεις σε 4 Μεταπτυχιακά προγράμματα σε ΤΕΙ

Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Μ.Ε.Τ) της Σχολής Κοινωνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανακοίνωσε την έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο “Μουσικές Τέχνες”.

Σκοπός του Μεταπτυχιακού

Σκοπός του Π.Μ.Σ. «Μουσικές Τέχνες» είναι η εξασφάλιση επιστημονικής επάρκειας και καλλιτεχνικής ολοκλήρωσης των σπουδαστών, η εξειδίκευση και η καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων και γνώσεων στα γνωστικά αντικείμενα της μουσικής τέχνης που θεραπεύονται στο Τμήμα, η προώθηση της έρευνας καθώς και η ανάδειξη διαχρονικά του πλούτου της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Βασικοί στόχοι του Μεταπτυχιακού

Οι βασικοί στόχοι του Π.Μ.Σ. είναι:

i. η υψηλού επιπέδου καλλιέργεια και προαγωγή της μουσικής ερμηνείας και εκτέλεσης της ευρωπαϊκής μουσικής (οργανικής/φωνητικής) με έμφαση και προτεραιότητα στα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας,

ii. η υψηλού επιπέδου σπουδή στο επιστημονικό/ερευνητικό και εφαρμοσμένο πεδίο της διδακτικής της μουσικής,

iii. η εμβάθυνση στον τομέα της Θεωρίας της Μουσικής, όχι ως μονωμένο επιστημονικό πεδίο, αλλά στη βάση της διαλογικής του σχέσης με συγγενή επιστημονικά πεδία που διερευνούν τη Μουσική Δημιουργία στο ευρύτερο εννοιολογικό της πλαίσιο,

iv. η υψηλής στάθμης καλλιέργεια και προαγωγή της μουσικής πράξης – δημιουργίας και έρευνας μέσω της πράξης στο πεδίο της ελληνικής παραδοσιακής (δημοτικής) μουσικής και του ελληνικού λαϊκού μουσικού πολιτισμού καθώς και η προβολή του πλούτου και του γίγνεσθαι της ελληνικής μουσικής σε διαχρονική προοπτική,

Ειδικότερα, σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η κατάρτιση εξειδικευμένων και άρτια καλλιεργημένων μουσικών/καλλιτεχνών, μουσικοπαιδαγωγών, ερευνητών, μουσικοθεωρητικών και μουσικολόγων, οι οποίοι θα δραστηριοποιούνται στα καλλιτεχνικά, επαγγελματικά και ερευνητικά πεδία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και πράξης, έρευνας και διδακτικής της μουσικής. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα κατέχουν τις απαραίτητες, υψηλού επιπέδου, δεξιότητες και γνώσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου ή/και ερευνητική δραστηριότητα σε αντίστοιχα πεδία της τέχνης και της επιστήμης της μουσικής.

Αντικείμενα του Μεταπτυχιακού

Αντικείμενα του Π.Μ.Σ. είναι η καλλιτεχνική μουσική ερμηνεία και εκτέλεση, η έρευνα και η μελέτη της ευρωπαϊκής (φωνητικής/οργανικής) και της αντίστοιχης ελληνικής έντεχνης και σύγχρονης μουσικής, η μουσική πράξη, δημιουργία και έρευνα στην ελληνική παραδοσιακή δημοτική – λαϊκή μουσική, η διδακτική της μουσικής σε ποικίλα παιδαγωγικά περιβάλλοντα, η μελέτη και η έρευνα της θεωρίας της μουσικής μέσα στο πλαίσιο της μουσικής δημιουργίας, καθώς και τα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα που υπηρετούν οι καθηγητές και οι λέκτορες (εφεξής αναφέρονται μέλη Δ.Ε.Π.) του Τμήματος στις καλλιτεχνικές/επιστημονικές περιοχές των οποίων οι πτυχιούχοι αναπτύσσουν καλλιτεχνική σπουδή ή/και βασική και εφαρμοσμένη έρευνα.

Απονεμόμενοι Μεταπτυχιακοί Τίτλοι

Το ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης [ΜΔΕ] (επιπέδου «Μάστερ») στις «Μουσικές Τέχνες», σε μια από τις ακόλουθες κατευθύνσεις:

i. Ευρωπαϊκή Μουσική: Ερμηνεία και Εκτέλεση, Διεύθυνση Ορχήστρας, Σύνθεση

ii. Διδακτική της Μουσικής

iii. Θεωρία της Μουσικής και Μουσική Δημιουργία

iv. Ελληνικός Λαϊκός Μουσικός Πολιτισμός: Ερμηνεία και Εκτέλεση, Ποιητική (Σύνθεση)

Σε ποιους απευθύνεται

Γίνονται δεκτοί: Πτυχιούχοι τμημάτων Μουσικών Σπουδών και άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ.

Διαδικασία Επιλογής

Διαδικασία επιλογής: Εισαγωγικές εξετάσεις, οι λεπτομέρειες των οποίων καθορίζονται με την τρέχουσα προκήρυξη.

Χρονική Διάρκεια – Αριθμός Εισακτέων

Χρονική διάρκεια: Τέσσερα (4) εξάμηνα.

Αριθμός εισακτέων: Το ανώτατο σαράντα (40) ετησίως.

Περίοδος Αιτήσεων

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων πραγματοποιούνται έως και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στην προκήρυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;