Food And Drink: Αυτά είναι τα καλύτερα μπεργκεράδικα στα Νότια!

kentriki_3

Η άνθιση του ελληνικού επιχειρείν τρώγεται ανάμεσα σε δύο ψωμάκια. Η μόδα κέρασε παγωτό γιαούρτι, σέρβιρε καλαμάκι και καλαμποκένια πίτα και τώρα έψησε μπιφτέκι σε λαχταριστό μπέργκερ.

Σε κάθε γωνιά της πόλης ξεφυτρώνει και ένα μπεργκεράδικο και τα νότια προάστια πρέπει να φουσκώνουν από περηφάνια για το γαστρονομικό αυτό trend. Εξάλλου, από ‘δω ξεκίνησαν όλα.

Η Βάση στο Ελληνικό είχε δημιουργήσει μια αμερικάνικη παροικία στη Γλυφάδα, φέρνοντας στο προσκήνιο κομμάτια κουλτούρας Made in Usa. Έτσι άνοιξαν και τα πρώτα μπεργκεράδικα, με πιο ξακουστό το θρυλικό Queen, που ζει και βασιλεύει. Τα Wendy’s και τα McDonald’s έκλεισαν, ωστόσο, το Queen -εκεί στη γωνία της Γιαννιτσοπούλου- συνεχίζει να σερβίρει μπέργκερ, χαμ με μπιφτέκι, πατάτες-μαγιό και την πάλαι ποτέ καλύτερη βάφλα της Αθήνας.

Ακολούθησαν το Royal, το Lebel κι άλλες μεγαλύτερες αλυσίδες (Point, Hambo) πριν κάνουν την απόβαση τους οι κολοσσοί (Wendy’s, McDonald’s, Goody’s) και εν συνεχεία τα Friday’s, τα Applebee’s που αποτέλεσαν προπομπό του σήμερα, που το μπέργκερ έχει γίνει τέχνη και επιστήμη μαζί. Οπότε το να πας στα Νότια και να μην φας μπέργκερ, είναι σαν να πας στη Μαδρίτη και να μην δοκιμάσεις τάπας. Οπότε εδώ θα βρεις τα καλύτερα:

Queen

burger_queen

Εν αρχή ην τα Queen, αυτά που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Για τους νέους είναι παλιομοδίτικα, για τους παλιούς κλασσικά, όπως συμβαίνει δηλαδή σε κάθε πεδίο μάχης των γενεών. Το cheese και το χαμ με μπιφτέκι (σάντουιτς με ζαμπόν, κρεμμύδι, ντομάτα, μαγιονέζα) και είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές στο μαγαζί που ξεκίνησε με την ατμόσφαιρα του αμερικάνικου dinner (πριν την μεγάλη πρόσφατη ανακαίνιση) και συνεχίζει εδώ και αρκετές δεκαετίες να αποτελεί σταθερή επιλογή, αλλά και landmark των νοτίων προαστίων.

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα

Burger Joint

Burger_joint

Πριν ανοίξει στο Ψυχικό έκανε το “μπαμ” στη Γλυφάδα ακολουθώντας την συνταγή της επιτυχίας: δηλαδή συνταγές που δεν συναντάς πουθενά. Ο σεφ Γιώργος Παπακώστας έχει πείσει και τον πλέον δύσκολο να επιλέγει μπέργκερ με τσίλι κον κάρνε και πουρέ γλυκιάς κολοκύθας, με χαλαπένος και γκουακαμόλε, με κατσικίσιο τυρί και truffle mayo. Και που ‘σαι; Σαν πας στον πηγαιμό για το Burger Joint να δοκιμάσεις το Umami.

Φοίβης 17, Γλυφάδα

American Burger

burger_american

Το λέει και το όνομα του. Για την ακρίβεια δεν το λέει, απλά. Το φωνάζει. Πιο αμερικάνικο δεν γίνεται, αν κρίνουμε από την παρουσία της παλιάς Κάντιλακ ανάμεσα στα τραπέζια. Τυπική dinner με ασπρόμαυρα πλακάκια, τζουκ-μποξ και θεματικές βραδιές που ταξιδεύουν στο ’50, το rock-n-roll και τον Έλβις. Η ποικιλία του καταλόγου είναι εντυπωσιακή και καταλήγει στο General Lee, που πήρε το όνομα του από το θρυλικό αυτοκίνητο των Ντιουκς και περιέχει μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, αυγό, διπλό τυρί, μπέικον, σως και μαρούλι. Για αυτούς που λατρεύουν τις γουρουνιές το μεγάλο πάρτι γίνεται με την επιλογή διπλού ή και τριπλού μπιφτεκιού, αλλά δεν το μάθατε από μένα αυτό.

Λ. Βουλιαγμένης 4 (ρεύμα προς Αθήνα), Ελληνικό

Just Burger

burger_just

Ο Τάσος και ο Δημήτρης είναι μερακλήδες στο φαγητό και αυτό βγαίνει προς τα έξω, που λέει και το θεατρικό κλισέ. Για αυτό και τα μπέργκερ του Just είναι διαφορετικά από όλα τα υπόλοιπα, διεκδικώντας τον τίτλο του “καλύτερου μπιφτεκιού στην Αθήνα”. Ιδανικό για αυτούς που θέλουν να δοκιμάζουν έντονες γεύσεις, όπως το “Matador” (με τηγανητό αυγό, chorizo, jalapenos, παναρισμένο ταλαγάνι) ή “Corleone” (μοτσαρέλα, μπέικον, σάλτσα ντομάτας με παρμεζάνα). Ναι, ναι ακριβώς… Και κάθε μήνα κάνει την εμφάνιση της και μια νέα μπεργκερο-πρόταση.

Βασιλέως Γεωργίου 10 & Λαοδίκης, Γλυφάδα

Sin Burger

burger_sin

Από τη Νέα Υόρκη προσγειώθηκε απευθείας στο Φάληρο (από αισθητικής πλευράς πάντα, με highlight τα δέντρα στον εσωτερικό χώρο), με μοναδικό στόχο να μη θυμίζει τίποτα άλλο. Τον οποίο έχει πετύχει κιόλας. Για αυτό σε προτρέπει να φτιάξεις το μπέργκερ μόνος σου διαλέγοντας το μπιφτέκι, το ψωμάκι και τα υλικά, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία. Θα βρεις επιλογές όπως μπιφτέκι γαλαπούλας, μέχρι και burger αστακού, αλλά και πιο κλασσικές γεύσεις (αν σου βαστάει δοκίμασε το King Size μπιφτέκι). Το Sin Burger είναι τόσο καλό, που είναι το μοναδικό μπεργκεράδικο που πάνε οι χορτοφάγοι! Beat that…

Αγίου Αλεξάνδρου 26, Π. Φάληρο

Εκεί που δεν το περιμένεις
Μπέργκερ όμως δεν είναι μόνο τα μπεργκεράδικα. Υπάρχουν και μαγαζιά υπεράνω υποψίας που κλέβουν την παράσταση με τη συγκεκριμένη επιλογή στον κατάλογο. Όπως η ιρλανδέζικη παμπ Molly Malone’s (Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα), τα “ελληνικά μπέργκερ” στις Μαγικές Κατσαρόλες (Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο), το θρυλικό ΑΜΑΜ στην Κύπρου ή το Food Mafia του Ηλία Σκουλά (Φιλικής Εταιρίας 10, Γλυφάδα), που διεκδικεί μια θέση στο ερώτημα “καλύτερο μπέργκερ της Αθήνας”.

Πηγή: Nou-pou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;