Food And Drink: Δείτε την λίστα με τα καλύτερα Wine Bars της πόλης!

Το κρασί είναι ιδέα και σίγουρα σου αρέσει, γι’ αυτό θα σε στείλω στα top μαγαζιά, που εγγυώνται τις πιο γλυκές ζαλάδες και τις πιο high-class οινογνωσίες.

Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι σου. Λίγο κρασί σκέτο προς το παρόν. Για να τα πάρουμε από την αρχή. Το κρασί παιδιά είναι από αρχαιοτάτων χρόνων το πιο φυσικό χαλαρωτικό. Μπορεί να είναι κυριλέ και ταπεινό την ίδια στιγμή. Μπορεί να συνδυαστεί με παρέα ή με αμόρε, μπορείς να το πιεις και μόνος σου για να πάνε τα φαρμάκια κάτω ή για να φτιάξεις ατμόσφαιρα με την πάρτη σου ακούγοντας Leonard Cohen και λοιπά ρομαντικά. Είναι πάντα σικ, όπως και να το κάνεις και πάντα από τα αγαπημένα (σχεδόν) όλων. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα (και στα νότια φυσικά) για να το απολαύσεις όπως του πρέπει.

By the glass

by_the_glass

Ατμόσφαιρα Ιταλίας, πολύ καλό σέρβις και εξαιρετικά κρασιά. Για παράδειγμα εκείνο το εξωτικό Άδολη Γης, με το κιτρινοπράσινο χρώμα και το άρωμα πεπονιού, μάνγκο, ακτινίδιου και ανανά. Εννοείται πως έχει μεγάλη λίστα με πολλά ακόμη εκτός από αυτό. Τα κλασικά, Merlot, Μαλαγουζιά και τέτοια, αλλά και κάτι άλλα με ονόματα όπως Μαγικό Βουνό και Βυσσινόκηπος. Μπορείς να αγοράσεις κιόλας αυτό που θα δοκιμάσεις, αμέ. Εδώ έχουν αδυναμία στα παλαιωμένα αποστάγματα με τις κεχριμπαρένιες αποχρώσεις με ό,τι άρωμα μπορείς να φανταστείς, από μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς μέχρι φρούτα και σοκολάτα. Κάνουν και live με μουσικές jazz, swing, blues. Ωραία πράματα. Και μπίρες ελληνικές θα βρεις και private parties θα κάνεις και θα απολαύσεις άμα θες και ρομαντικό δείπνο. Σε μία από τις πιο ιστορικές στοές της Αθήνας θα είσαι άλλωστε, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς;

Γ.Σουρή 3 & Φιλελλήνων, τηλ.: 210 3232560

Κλίμα-Κλήμα

klima_klhma

Κομψότατο και με ελληνικό προσανατολισμό. Μιλάμε για ελληνικούς αμπελώνες και τέτοια δηλαδή. Και με ένα δίδυμο που τα σπάει. Τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια και τον υπεύθυνο για τα κρασιά Δημήτρη Χατζηνικολάου. Εγγυημένη ποιότητα σε έναν πολύ ωραίο χώρο. Καραμελωμένο χέλι με φουαγκρά έχεις φάει; Βουτυράτο πεϊνιρλί με τα κασέρια και τα σουτζούκια του; Εδώ θα τα φας όλα. Φυσικά αν δεν πεινάς, μπορείς να συνοδεύσεις απλώς με τυράκια και αλλαντικά το κρασί σου. Κάθε 15 μέρες περίπου κάνουν κι εκείνο το αφιέρωμα σε κάποιον οινοπαραγωγό, όπου παράλληλα προτείνεται και ένα μενού και… τα υπόλοιπα να πας να τα μάθεις μόνος σου. Μετράει.

Π. Τσαλδάρη 32-34 & Φειδίου, Μελίσσια, τηλ.: 210 6096786

Η Πύλη του Κρασιού

pilitoukrasiou5

Εδώ δεν θα βρεις γκράντε πράματα από άποψη διακόσμησης (φέρνει λίγο σε παμπ), αλλά σίγουρα η ποιότητά του ξεχωρίζει. Θα βρεις σπέσιαλ κρασιά σου λέω. Που δεν τα βρίσκεις παντού ρε παιδί μου. Και κάποια σε guest εμφανίσεις. Μεγάλη ποικιλία από ετικέτες (πάνω από 150) και πολύ καλές τιμές. Ο οινολόγος του μαγαζιού μάλιστα, αν τον πιέσεις λιγουλάκι, μπορεί να σου αποκαλύψει και κάποιες που δεν φαντάζεσαι. Παρατηρείται μία στροφή προς τους διεθνείς αμπελώνες. Και γενικά το’ χει με το κρασί. Ποικιλίες, σαλατούλες και κρύα ορεκτικά θα είναι τα συνοδευτικά για αυτό το ταξίδι σου στους νότιους οινικούς (πσσς) δρόμους. Ναι νότιους, στο Παλαιό Φάληρο είναι, λέμε.

Λεωφόρος Αμφιθέας 106, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9819908

Vinarte

vinarte_3

Μια μαγική μίξη οινογνωσίας, γαστρονομίας και πολιτισμού. Σε άλλα νέα εξαιρετικό κρασί, ιταλική (κυρίως) κουζίνα και έργα μοντέρνας τέχνης στους τοίχους (τα οποία πωλούνται κιόλας). Πολυχώρος δηλαδή. Πάνω από 120 ετικέτες ελληνικής και διεθνούς προέλευσης. Που ο (με το χαμόγελο στα χείλη πάντα) somellier θα σου συστήσει, εξηγώντας σου ποια ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωσή σου. Ανάλογα με την ώρα, τη διάθεση ή το μενού. Όσο για αυτό, θα σου έλεγα γενικά τα καλύτερα. Αλλά στάσου λίγο παραπάνω στην (αυθεντική παρακαλώ) ναπολιτάνικη πίτσα του. Έχει να ξέρεις όμως μέχρι και τυρί Άνδρου, μαρμελάδα σύκο και γλυκό βύσσινο. Από μουσική, jazz και λοιπά ψαγμένα. Το αποτέλεσμα; Μια ολοκληρωμένη εμπειρία που ικανοποίει όλες σου τις αισθήσεις. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό οι υπεύθυνοι του μαγαζιού. Να μείνεις ήσυχος ότι θα περάσει όμορφα. Και ότι θα θες να ξαναπάς.

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, τηλ.: 6944828890

Οκτάνα

oktana

Είναι η μεταμοντέρνα εκδοχή της κάβας. Της κάβας στη γειτονιά για την ακρίβεια. Κάποια στιγμή της προστέθηκε και ο ρόλος του urban wine bar με το φανατικό κοινό και τα πολύ ωραία κρασιά. Αρωματικά και απαλά, ζωηρά και πικάντικα, παλαιωμένα και πληθωρικά. Ό,τι τραβάει η… δίψα σου. Δηλαδή και αγοράζεις για το σπίτι και το απολαμβάνεις εκεί. Και όχι μόνο το κρασί. Έχει φάβα Σαντορίνης, χούμους με σύγκλινο Μάνης (ουάου) και κανελόνι Αλοννήσου. Και όλα αυτά ανάμεσα σε πολλά άλλα, εξίσου εντυπωσιακά στο αυτί και στη γεύση πάνω από όλα. Α, επίσης, ανανεώνει τις ετικέτες που σερβίρονται σε ποτήρι και τα εδέσματα του μενού κάθε μήνα, με βάση μία θεματική ενότητα κάθε φορά. Ενδιαφέρον. Για να δούμε, τώρα που θα πας, τι θα πετύχεις;

Πλατεία Βαρνάβα 9, Παγκράτι, τηλ.: 210 7014630

Vein Cheese & Wine Bar

vein-cheese

Ένα όμορφο μαγαζί σε ένα στενάκι στη Γλυφάδα με στοιχεία industrial (όσα πρέπει για να νεοϋορκίζει) που παίζει Σινάτρα, Πιάφ και Νίνο Ρότα. Όχι όχι δεν θα σου πω ακόμη για το κρασί. Γιατί το ξέρεις ότι θα είναι εκλεκτό. Θα σου πω ότι το συνοδεύουν με διάφορα τέλεια πράματα, όπως χειροποίητο ψωμί με τζίντζερ και chutney μήλου με μπούκοβο, σταφίδες και κουκουνάρι. Γκουρμεδοφάση δηλαδή. Εντάξει σαλάκια φυσικά, οπότε ας πω για το κρασί. Από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, αλλά και από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και γενικώς από παντού. Ποιοτικό, όπως και όλα στο μαγαζί. Μουσικά τζαζάρει, με λαϊβάκια που μετράνε. Στα συν η ωραία ατμόσφαιρα και η καλή εξυπηρέτηση, οι πελάτες έχουν να το λένε.

Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα, τηλ.: 215 5159777

Para Siembre

parasiembre

Πάμε λίγο Κολωνάκι. Αξίζει σου λέω. Γιατί αυτό το μαγαζί είναι vintage και ταξιδιάρικο. Έχει στον τοίχο ένα παλιό (τύπου αντίκα) ποδήλατο, έχει εκείνο το παλιό το πορτόφυλλο και τα ωραία πλακάκια. Είναι πώς να στο πω, βγαλμένο από άλλη εποχή. Τα κρασιά του είναι εγχώρια και εισαγόμενα, θα βρεις αρκετά αφρώδη, σε φιάλη ή σε ποτήρι, θα ξετρελαθεί ο ουρανίσκος σου. Ο φωτισμός είναι χαμηλός. Τα ισπανικά tapas και τα βασκικά pintxos ολοκληρώνουν την ιδιαίτερη εμπειρία, που να ξέρεις δεν είναι μόνο για μία φορά.

Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7210155

Vinoterra

vinoterra_large

Οk, αυτό που θα σου περιγράψω είναι πράγματι κάτι ιδιαίτερο. Είναι ένα μοναδικό project για τα δεδομένα της Ελλάδας, για να τα λέμε τα πράματα με το όνομά τους. Στο Vinoterra Resto, το μικρό (50 θέσεων) αυτό, αλλά θαυματουργό εστιατόριο απολαμβάνεις δημιουργική κουζίνα από τον Παναγιώτη Τσίκα, σεφ που την έχει την προϋπηρεσία του (το όνομα Hytra σου λέει κάτι σίγουρα, ε ήταν και εκεί) και άκου. Το κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα σου θα το διαλέξεις από τη διπλανή κάβα, τη Vinoterra Cava φυσικά. Του ιδίου. Που υπάρχει από το 1995 και που έχει 1200 ετικέτες από όλο τον κόσμο. Αμέ. Όλα αυτά δεν θα είχαν τόση επιτυχία αν δεν υπήρχαν η Ντίνα και ο Δημήτρης, οινολάτρες και οι δύο και ουσιαστικά η ψύχη του μαγαζιού.

Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο, τηλ.: 210 2792100

Oinoscent

oinoscent

Εδώ θα συναντήσεις τους πιο κομψούς γευσιγνώστες της Αθήνας αλλά και άλλους πιο international. Καλλιτέχνες και επιχειρηματίες. Ωραίους ανθρώπους με ωραία αύρα. Είναι σε κομβικό σημείο. Θα έρθεις μετά τη δουλειά σου για να χαλαρώσεις και να δοκιμάσεις εκλεκτά κρασιά, άλλο να στα λέω κι άλλο να τα πίνεις. Μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου (πάσης φύσεως, ναι) και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πως θα ακούς τον άλλο όταν θα σου μιλάει. Είτε τον συνεργάτη για το καινούριο σας project, είτε το έτερον ήμισυ. Μπορείς να πάρεις και για το σπίτι ένα ψαγμένο κρασί. Γενικά μιλάμε για class. Διακριτικό και όμορφο σε ένα χώρο που θα σε κερδίσει με την πρώτη… γουλιά.

Βουλής 44Α, Αθήνα, τηλ.: 210 3229374

Heteroclito

heteroklito

Άμα έχει γράψει για αυτό το Forbes και η Huffington Post, εγώ τι να χρειάζεται να προσθέσω ας πούμε; Θα πω μόνο πως είναι ένας elegant χώρος, όπου μπορείς να δοκιμάσεις από τα κλασικά (Αγιωργίτικο, Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο κ.λπ.) μέχρι ό,τι πιο σπάνιο μπορείς να φανταστείς. Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον από όλα στο μαγαζί; Όχι, όχι το παταράκι για τα τρυφερά τετ-α-τετ. Ναι, ο μαυροπίνακας με το διαφορετικό μήνυμα-ρητό κάθε φορά. Η φάση δεν είναι μόνο απομόνωση αλλά και κουλτούρα. Επίσης, οι ειδικοί εδώ θα σου πουν τι πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να δημιουργήσεις μια δική σου κάβα, στο σπίτι σου. Η γευστική εμπειρία σου δηλαδή θα συνδυαστεί με τη γνώση. Θα είσαι λίγο ζαλισμένος, αλλά φρόντισε να συγκρατήσεις τις συμβουλές τους.

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Αθήνα, τηλ.: 210 3239406

Πηγή: Nou-pou.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;