Τα μαγαζιά με τζάκια στα νότια για τα κρύα βράδια

Χουχούλιασμα, καλή παρέα κι ένα τζάκι να σιγοκαίει: Τα παρακάτω μαγαζιά ξέρουν πως να ζεστάνουν το κοκαλάκι μας και τα βράδια μας στα νότια.

Ταβέρνες, κουτούκια και μπαρ των νοτίων ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη δύναμη της …φωτιάς, ανατρέποντας την άποψη ότι τα νότια ενδείκνυνται μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το τζάκι κάνει όλη τη διαφορά.

Tσολιάς

tsolias1

Για τον Τσολιά τα έχουμε ξαναπεί: Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες οικογενειακές ταβέρνες στα Βλάχικα, με τον μπαρμπα-Γιάννη να κρατάει τα ηνία του καταστήματος εδώ και δεκαετίες. Η ταβέρνα που έχει γράψει τη δική της ιστορία στην αθηναϊκή και δη νότια διασκέδαση, διαθέτει παραδοσιακή διακόσμηση κι ένα τζάκι που ζεσταίνει στο μάξιμουμ την ατμόσφαιρα.

Λ. Βάρης – Βαρκίζης 45, Βάρη

Ο Στέλιος

ostelios1

Η διάσημη ταβέρνα που προτιμούν οι κυνηγοί και οι πάσης φύσεως καλοφαγάδες, εκτός από τις τίμιες γεύσεις της, φημίζεται και για το τζάκι που ζεσταίνει το χώρο τις κρύες νύχτες του χειμώνα, με το βαλσαμωμένο ελάφι ακριβώς από πάνω του να είναι το σήμα κατατεθέν. Επειδή εδώ το (καλό) κρέας έχει την τιμητική του, φρόντισε να πας πεινασμένος.

Ιωνίας 198, Άλιμος

Το Ρεμούτσικο

_DSC1692

Το μαλακό, ζουμερό και εξαίσια ψημένο χοιρινό κοντοσούβλι μπορεί να παραμένει bestseller της παρεϊστικης ταβέρνας του Αγίου Δημητρίου για παραπάνω από τρεις δεκαετίες, όμως δεν είναι το μόνο πιάτο που ο κόσμος λατρεύει να παραγγέλνει στο Ρεμούτσικο. Το καλοκαίρι η αυλή του να υπόσχεται δροσιά με τα λουλούδια και τις πρασινάδες της, όμως το χειμώνα με τα δύο (!) μονίμως αναμμένα τζάκια στον εσωτερικό χώρο, η ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα είναι άλλο πράγμα.

Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος

Άρωμα Πλατείας

aromaplateias1

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή café στην Νέα Σμύρνη που προσφέρει από καφέ, ποτό και κοκτέιλ, μέχρι burgers, ποικιλίες αλλά και χειροποίητα γλυκά του κουταλιού, αναλόγως με τις ορέξεις και την ώρα που θα πας. Αγαπημένο σημείο του είναι το ατμοσφαιρικό σαλόνι του υπογείου που θυμίζει χειμερινό σαλέ. Αναμμένο τζάκι, έργα μοντέρνας ζωγραφικής, μεγάλοι δερμάτινοι καναπέδες για να βουλιάξεις με την παρέα και μια γυάλινη βιτρίνα που βλέπει σε έναν φροντισμένο πράσινο κηπάκο.

5ης Μαρτίου 19, Νέα Σμύρνη

Το κουτούκι του Γρίλλη

tokoutouki_tou_grilii1Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την παραδοσιακή ταβέρνα του Φαλήρου. Παρ’όλο που η αυλή είναι το ατού του καταστήματος, τον χειμώνα ο κόσμος μαζεύεται στη μεγάλη εσωτερική αίθουσα με το τζάκι να σιγοκαίει ασταμάτητα. Nα δοκιμάσεις το μαμαδίστικο κοκκινιστό, τα κεφτεδάκια με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και τους γίγαντες.

Ελ. Βενιζέλου 11 & Φραγκισκάτου, Νέο Φάληρο

Aλκυόνες

alkiones1

Ένα παραδοσιακό κουτούκι με τίμιο φαγητό, βαρελίσιο κρασί και ζωντανή μουσική -για τα λαϊκά και ρεμπέτικα αυτιά- σε κάνει να νιώθεις σα να έχεις μεταφερθεί σε μια συμπαθέσταστη ταβέρνα κάποιου χωριού, χάρη στη ζεστή διακόσμησή του. Το ιστορικό κουτούκι στον Ταύρο ( το οποίο λειτουργεί από το 1977) όλον τον χειμώνα φροντίζει να εφοδιάζει συνεχώς με ξύλα το τζάκι του, προσθέτοντας μια οικογενειακή πινελιά στην όλη ατμόσφαιρα.

Αναξαγόρα 7, Ταύρος

Το Τζάκι

to_tzaki1

Στο μουσικό μεζεδοπωλείο που μοιάζει περισσότερο με παλιό σπίτι παρά με ταβέρνα, κυριαρχούν τα vintage αντικείμενα που θυμίζουν άλλη εποχή, η ζεστασιά του ξύλου και φυσικά το παραδοσιακά διακοσμημένο τζάκι του. Εδώ θα βρεις φαγητό με έμφαση στην πολίτικη κουζίνα, βραδιές με ορχήστρα και εξαιρετικό ροζέ ημίγλυκο κρασί.

Ζησιμοπούλου 5, Παλαιό Φάληρο

Το Ξύλινο

ksilino1

Γενναίες μερίδες, βραδιές ζωντανής μουσικής και άνετο δικό του πάρκινγκ. Όλα αυτά δένουν αρμονικά με το εσωτερικό περιβάλλον του Ξύλινου, με το τζάκι να ζεσταίνει κυριολεκτικά την ατμόσφαιρα και το βαμμένο ξύλο που κυριαρχεί στο εσωτερικό του να προσδίδει ακόμη περισσότερη “θέρμη” στο χώρο. Αξίζει να δοκιμάσεις τις τεράστιες μοσχαρίσιες μπριζόλες, το ντονέρ του, αλλά και το χειροποίητο τζατζίκι.

Θουκυδίδου 32 και Αυξεντίου 16, Καλαμάκι

Καστελόριζο

kastelorizo_varkiza

Η παράδοση στο φρέσκο ψάρι, η ποιότητα στις πρώτες ύλες και τα προσεγμένα πιάτα, είναι οι λόγοι που κάνουν το Καστελόριζο να διατηρεί το φανατικό κοινό του. Μετά την τελευταία ανακαίνιση, ο χώρος του εστιατορίου της Βάρκιζας απέκτησε πιο country στυλ, με τα φωτεινά και τα γήινα χρώματα να κυριαρχούν, ενώ τους κρύους μήνες, το τζάκι ζεσταίνει διακριτικά το χώρο.

Λ. Ποσειδώνος (έναντι 22), Βάρκιζα

Δίλοφο

dilofo_1

Σε μια ευρύχωρη αίθουσα με το τζάκι να καίει ακατάπαστα προκειμένου να τη ζεστάνει, θα φας αρνάκι ή κατσικάκι στη γάστρα, φιλέτο χοιρινό στα κάρβουνα, κοκορέτσι, εξοχικό, παιδάκια και πιάτα σούβλας, όλα σε γενναίες μερίδες. Κατόπιν συνεννοήσεως με την κ. Γεωργία μπορείς να παραγγείλεις κι άλλα πιάτα (για την εκδήλωση ή απλά το γεύμα σου), όπως πίτες, φαγητά κατσαρόλας, μουσακά και παστίτσιο.

Λεωφόρος Βάρης 27, Βλάχικα Βάρης

Εσύ ποιο μαγαζί (με τζάκι φυσικά) έχεις να μας προτείνεις στα νότια;

Πηγή: Nou-pou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;