Συμμαχία για την Εργασία: Το νέο πρόγραμμα που θα απασχολήσει νέους ανέργους

Στιγμιότυπο 2014-12-15, 19.39.03

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία» προσφέρει ολοκληρωμένη στήριξη, κατάρτιση και θέσεις εργασίας στους άνεργους απόφοιτους των ΕΠΑ.Σ.

Ο Ο.Α.Ε.Δ, η ManpowerGroup, το ΜΕΝΟΝ Network και η Μ.Κ.Ο. Praksis ενώνουν τις δυνάμεις τους και παίρνουν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία να εμπλουτίσουν την αγορά εργασίας με στελέχη, δίνοντας φτερά στα όνειρα των νέων.

Ο στόχος του Προγράμματος είναι να γίνει Σύμμαχος για 200 νέους ανέργους αποφοίτους των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ (ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας) βοηθώντας τους να ενταχθούν ομαλά στην επαγγελματικό χώρο, προσφέροντας πλήρη υποστήριξη για την καλύτερη δυνατή μετάβασή τους. Οι νέοι υποψήφιοι θα επωφεληθούν από τις κατάλληλες υπηρεσίες αξιολόγησης, εργασιακής συμβουλευτικής και ανάπτυξης / αναβάθμισης δεξιοτήτων.

Συμπληρωματικά, η ένταξή τους στο εργασιακό περιβάλλον θα εξελιχθεί και, κατά το Α’ τρίμηνο της απασχόλησης, μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες προς εργοδότη και νέο εργαζόμενο. Ταυτόχρονα, το Πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες εργοδότες να προσφέρουν την υποστήριξή τους στην επαγγελματική κατάσταση των αποφοίτων ΕΠΑ.Σ Επιπλέον, τα Γραφεία Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΟΑΕΔ θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και στη διαδικασία επιλογής, αξιολόγησης και παροχής συμβουλευτικής στους απόφοιτους και στη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας.

jpeg

Το όραμα του Προγράμματος είναι να δημιουργήσει ένα βιώσιμο Μοντέλο Συνεργασίας μεταξύ αξιόπιστων φορέων που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μετάβαση από τη μάθηση στην αγορά εργασίας. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εταίροι θα συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες δικτύωσης, διάδοσης κι ανταλλαγής γνώσεων.

 

Ένα Πρόγραμμα με Στόχους Ουσίας
Το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία» έχει στόχους με ουσία, οι οποίοι προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στους νέους που ψάχνουν εργασία, αλλά και στην αγορά εργασίας που τους αναζητά. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από αυτό το Πρόγραμμα, θα επιδιωχθούν πολλοί στόχοι, με βασικούς τους παρακάτω:

H ευθυγράμμιση του περιεχομένου των προσφερόμενων προγραμμάτων με τις ανάγκες της αγοράς.
Η συμμετοχή κι η υποστήριξη των εργοδοτών, καθώς μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που μπορούν να τους προσφέρουν οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ (ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας).
Να προσφέρει υπηρεσίες Συμβουλευτικής και ενημέρωσης για θέματα αγοράς εργασίας σε 200 άνεργους απόφοιτους ΕΠΑ.Σ και με στόχο τουλάχιστον, το 30% να απορροφηθεί σε θέσεις εργασίας μετά το πρώτο 6μηνο.
Ένα Πρόγραμμα με Οφέλη για όλα τα Μέλη
Το Πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία» προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους τους συμμετέχοντες: στους άνεργους απόφοιτους των ΕΠΑ.Σ και τους εργοδότες. Προσφέρει θέσεις εργασίας, ανανέωση στην αγορά εργασίας, αποτελεσματική μεθοδολογία αξιολόγησης, σωστή επιλογή και τοποθέτηση, στήριξη, παρακολούθηση, συμβουλευτικές υπηρεσίες, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και πολλά άλλα ουσιαστικά οφέλη που δημιουργούν ένα βιώσιμο εργασιακό μοντέλο. Για αυτούς τους λόγους, το Πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία» αποσκοπεί σε μια επιτυχημένη πορεία που θα διευρύνει το ίδιο το Πρόγραμμα, αλλά και τους εργασιακούς ορίζοντες όλων των μελών που θα συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο του προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;