Εκδήλωση: Δημοσιογραφία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης

dimosiografia

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για 10η χρονιά τη σειρά διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας».

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην πρώτη εκδήλωσή μας, με θέμα:

«Δημοσιογραφία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Τα νέα μέσα και ιδιαίτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκτούν σταδιακά κομβικό ρόλο στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Αποτελούν διαρκώς σημαντικότερη πηγή πληροφόρησης, καθώς πρόσωπα και οργανισμοί από την σφαίρα της οικονομίας, της πολιτικής, των κρατικών υπηρεσιών, των κοινωνικών οργανώσεων κ.λπ. τα αξιοποιούν για να διαδώσουν τα μηνύματά τους, να θέσουν τα θέματα που τους αφορούν στην ατζέντα της επικαιρότητας, να γνωστοποιήσουν την αντίληψή τους γι’ αυτά και να πετύχουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ήδη αποκτήσει κομβικό ρόλο στη διακίνηση των ειδήσεων στο διαδίκτυο, ενώ μεγάλος αριθμός ατόμων τα χρησιμοποιεί για να μάθει τις σημαντικές ειδήσεις της ημέρας, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και τους χρήστες με τους οποίους είναι συνδεδεμένα. Οι εν λόγω τάσεις μπορούν να παρατηρηθούν σε σχέση με τα κοινωνικά κινήματα που έχουν συγκλονίσει διάφορες χώρες κατά τα τελευταία έτη, στα γεγονότα της Μ. Ανατολής σήμερα, αλλά και σε πλήθος άλλων καλλιτεχνικών, αθλητικών κ.ά. γεγονότων ή φυσικών καταστροφών.
Με γνώμονα αυτά, στην εκδήλωση θα καταβληθεί προσπάθεια να ανιχνευθεί η σημασία της διαδικτυακής δημοσιογραφίας τόσο για τον ίδιο τον δημοσιογραφικό λόγο όσο και για την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία.

Ομιλητές:

Βασίλης Βασιλόπουλος
Teaching Fellow και Διδάσκων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Quality Journalism and New Technologies for Quality Assurance Systems Ethics, Guidelines & Media Standards

Κινδυνεύει η Δημοσιογραφία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Η πληροφορία είναι πρώτη ύλη ή τελικό προϊόν στη δημοσιογραφία των πολιτών;

Στέλιος Κούλογλου
Δημοσιογράφος

Social media, τζιχάντ και δημοσιογραφία

Νίκος Ξυδάκης
Δημοσιογράφος, Τεχνοκριτικός

Η δημοσιογραφική γραφή είναι ένα συνεχές: από τη λογοτεχνία έως το twitter

Νικόλας Μπαρδάκης
Project Portfolio – R&D Director στην DPG Digital Media, Business Development, R&D Director στην Hangover Media

#Νew.Media; Όντως;

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Πλειός, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», ώρα 6:00 μ.μ. και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;