Τι είναι αυτές οι νέες αλλαγές που έκανε το facebook;

Facebook-Logo_1456348405

Χθες 25 Νοεμβρίου το feed όλων κολλούσε (δεν ξέρω το δικό σας, αλλά με 5-6 που μίλησα, όλων μας κολλούσε).

Σήμερα είχαμε ένα notification, που έλεγε πως το facebook άλλαξε.

Σε τι;

Πρόκειται για γνωστή ενημέρωση, ότι δηλαδή το κοινωνικό δίκτυο θα χρησιμοποιήσει τις ατομικές ρυθμίσεις του κάθε χρήστη προκειμένου να καθορίσει τις προσωπικές επιλογές του καθενός και έτσι να του προσφέρει συγκεκριμένες διαφημίσεις, αυτές δηλαδή που τον ενδιαφέρουν και εκτός της σελίδας του Facebook.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ζητά από τους εγγεγραμμένους χρήστες της να συμφωνήσουν από 1η Ιανουαρίου 2015 στους νέους όρους για τα προσωπικά δεδομένα που ανεβάζουν τη σελίδα, καθώς το Facebook ανανεώνει τους όρους και την πολιτική παρεχόμενων πληροφοριών και των cookies.

Στόχος, όπως εξηγεί, είναι η βελτίωση και η πιο προσωπική παρουσίαση των διαφημίσεων με προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά ενδιαφέρουν το χρήστη.
«Οι βελτιώσεις στις διαφημίσεις, βασισμένες στα applications και τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείτε εκτός του Facebook -χρησιμοποιείται ο όρος διαδικτυακή συμπεριφορική διαφημιστική καμπάνια- σας δίνουν τον έλεγχο στα χέρια σας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Οι αλλαγές αφορούν την εξαγορά, από μέρους του Facebook, της διαφημιστικής πλατφόρμας Atlas.

H νέα πλατφόρμα Atlas εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και με βάση εκείνη θα μπορεί το Facebook να χρησιμοποιεί τα στοιχεία που συλλέγει από τους χρήστες του και εκτός της δικής του πλατφόρμας.

Το κομμάτι μέσα στο γκρι, είναι από το newsbomb.gr

Ταυτόχρονα το τελευταίο διάστημα η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει αρχίσει να μπλοκάρει μεγάλο αριθμό χρηστών της που έχουν δημιουργήσει προφίλ με ψευδώνυμο και στη συνέχεια τους ζητά να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους με κάποιο επίσημο έγγραφο.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες το Facebook διευκρινίζει σε χρήστες του ότι θεωρεί το όνομα του προφίλ τους ψεύτικο. Τους ζητεί να σκανάρουν και να στείλουν ένα επίσημο έγγραφο με φωτογραφία, το οποίο θα πιστοποιεί την ταυτότητά τους. Τους δίνει, ωστόσο, τη δυνατότητα να καλύψουν εκείνα τα προσωπικά στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα για την ταυτοποίησή τους. Πάντως, η ταυτοποίηση των στοιχείων δεν είναι κάτι καινούργιο για την ιστοσελίδα. Εδώ και λίγα χρόνια το Facebook ζητά από τους χρήστες του να αποδείξουν την ταυτότητά τους όταν ζητούν βοήθεια για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον λογαριασμό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
4'
72 - 68
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
6'
7 - 9
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;